20/3/08

27 Març: La indústria farmacèutica


La indústria farmacèutica
27 de març de 2008 (19:00-21:00)

Anàlisi crític de l'estat actual de la indústria farmacèutica. Implicacions de les polítiques internacionals de les grans companyies farmacèutiques. Debat entre MSF i Farmaindústria.

Lloc on es realitzarà l'acte:
Facultat de Medicina - UB
C/ Casanova 143
08036 Barcelona
Aula 1

6 comentarios:

Anónimo dijo...

holaaaaaaa bona nit!!

la veritat és que totes les xerrades fetes fins ara m'han agradat molt però aquesta m'ha deixat sense paraules, sé que sona molt "frickie" però realment ha estat així.
Tots dos han sapigut enfocar la xerrada defenent el seu punt de vista i a la vegada no deixaven de banda "la competència", ja que tot i començar amb discrepàncies finalment han acabat sempre amb una conclusió comú, el qual em fa pensar que no es tracta de tenir raó o no tenir-la, sinó de diferents cares de la mateixa moneda en les quals no té més valor l'una o l'altra sinó, que el realment important és el valor de la moneda en conjunt.
finalment dir que ha estat genial controlar tant el temps per poder fer el debat perque és un tema amb molt de suc sobretot per tots aquells que tard o d'hora tindrem algun contacte amb l'indústria farmacèutica i que realment ignorava com era el tema i la situació en l'actualitat.

Un cop més, ENHORABONA :

Alexandra Trujillo

Anónimo dijo...

Hola a tots i totes!!!
Jo com a totes les xerrades que s'han fet fins ara, m'he tornat a indignar molt!!!Crec que no es pot comparar en cap aspecte la indústria farmacèutica amb altres indústries com són la dels teixits o la dels telèfons mòbils. Penso primer de tot que la salut no hauria d'administrar-se amb una indústria i encara que tenim la seguretat social (cosa que és d'agrair), pernso que s'hauria de lluitar molt més, perquè l'Estat controlés la majoria de productes farmacèutics i que proporcionéssin els diners per fer investigació (tal com s'ha dit a la xerrada). Penso que la slut és un dret i que en cap moment es pot parlar d'ella com a un joc.
Tot i així m'ha agradat que el debat acabés amb punts en comú entre els dos bàndols.

Fins a la pròxima xerrada!!!
Ingrid Ibàñez Plans

Anónimo dijo...

Hola d nou...

Be, jo sóc de la mateixa opinió que l'alexandra, sense paraules.....

Realment, cada dia s'aprenen coses noves i no pararem mai de sorprendre's...

Ens veiem a la proxima xerrada


Silvia Nuevo Casals

Anónimo dijo...
Este comentario ha sido eliminado por el autor.
Anónimo dijo...

Estic d'acord amb el que dieu, però un problema fonamental durant molts i molts anys ha estat que tant les farmacèutiques com els cooperants s'han negat en rodó a comunicar-se.

Lògicament caldria que la indústria farmacèutica es regís de forma diferent, però de moment qui té la capacitat de fer recerca són els laboratoris mal ens pesi (i que consti que NO defenso les seves polítiques en absolut).

Per això és taaan important tot el que es va comentar del partenariat (vegi's l'exemple de Dr. Alonso) i que sovint "dimonis" com el Sr Bill Gates acaben sent els que més recursos aporten per la cooperació internacional. Ja em direu si no és irònic. En fi, ja em direu que en penseu.

Oriol

Anónimo dijo...

Hola a tots!

La veritat és que aquesta xerrada també ha sigut una de les que més m'ha interessat, ja que crec que el tema és sorprenent que estigui en discrepàncies entre diferents punts de vista. Sembla que la salut és una cosa fonamental, i que no hauria d'estar en debat. Però malaugradament ÉS una indústria i de moment, sembla ser, que seguirà així, ja que qui té els diners mana, i no pas el sentit comú.

SALUT

Sara Bertolín Triquell