2/4/09

Debat: Política i economia

Entrada sobre les opinions, reflexions, dubtes... que ha generat l'última xerrada. Aprofitem per adjuntar-vos l'adreça que Iolanda Fresnillo va recomanar que visitéssim:


http://www.error104.com/


Gràcies per la vostra col·laboració!

97 comentarios:

Anónimo dijo...

Volia felicitar als organitzadors i als ponents per una xerrada tant instructiva.
En un moment de crisi global, em pregunto què podem esperar de la reunió dels G20 si una de les seves primeres mesures ha sigut augmentar el fons del FMI, que pel que van explicar els ponents en ocasions dóna prèstecs d'una manera bastant interessada i sota una sèrie de condicions.
A qui afavoreix que un país en crisi demani un crèdit a l'FMI? Al propi país o potser a les empreses que podràn beneficiar-se de la seva economia?
I pensar que això es camufla sota el nom de l'ajuda als països en desenvolupament...

Anna Lillo

Anónimo dijo...

A mi també em va agradar molt la xerrada, certament es va tocar un tema que donaria per hores i hores.
Sempre he estat molt pessimista pel que fa a l'ajuda internacional que poden oferir els governs occidentals, ja que mai serà un acte altruista i darrera sempre hi haurà algun interès pel propi país. Tanmateix, ahir em vaig convèncer que es pot aconseguir que millorin les ajudes i que es destinin a coses més necessàries, de manera que tot i que occident sempre en voldrà treure un benefici, el país que rep l'ajuda en un pugui treure un major rendiment.

Laura Escolà

Helena Pla dijo...

Al principi de la xerrada vaig pensar que se'm faria feixuga perquè no sóc gens experta ni tinc domini del tema de l'economia lligada a la política. El primer ponent em va ajudar a orientar d'una manera global i va descriure més conceptes teòrics mentre que la Iolanda Fresnillo va introduir anècdotes vergonyoses dutes a terme per part dels governs del tot sorprenents i desconegudes per la majoria de la població. La veritat és que no n'era conscient ni n'estava al corrent de les accions que fa el govern espanyol disfressades d'ajudes econòmiques a països menys desenvolupats amb uns fins poc transparents.
Trobo que per no haver-hi el suport del power point la xerrada no va fer-se gens pesada.
Fins la pròxima!

Helena Pla (1r medicina)

Anónimo dijo...

Quizá porque me esperaba otra cosa, la conferencia del jueve me sorprendió gratamente. El profesor Joan Tugores explicó con una claridad pasmosa el origen de la desigualda entre "norte/sur" y opinó sobre una posible solución (me gustó aquello de "cuando La Humanidad deje de ver a aquellos que ganan dinero a cualquier precio, como heroes que marcan un camino a seguir y los vea como simples avariciosos empezaremos a cambiar"). Por otra parte, la aportación de Iolanda complementó a la anterior al dar ejemplos de lo que puede llegar a ocultarse bajo "las ayudas económicas a paises en vías de desarrollo".

Mi enhorabuena.

Enrique Rico Aragón

Anónimo dijo...

Hola a tothom!

La xerrada d'economia va ser interessant perquè es van tocar temes molt diversos, entre ells la irrupció de la Xina com a potencia mundial o la reunió del G20. També cal valorar positivament que no hi hagués presentació en PowerPoint, un recurs sobreexplotat.

Salut!!

Víctor Caballero Illanes
2on Medicina

Unknown dijo...

M'agradaria felicitar els organitzadors i els ponents, ja que tant el tema econòmic com l'aspecte polític es van tractar ampliament i facilitant que els estudiants puguesim entendre els conceptes i participar. Crec que a tots ens va fer reflexionar la xarrada, perquè estem en un moment de crisi global, i a més, perquè l'economia i la política són dos aspectes que ens afecten molt a tots.

Cristina Tarragó i Fernández dijo...

Cristina Tarragó i Fernández

Hola a tots!

Abans, com sempre, gràcies per les xerrades; són molt acertades i interessants.
En quant a la conferècia del passat dijous dia 2, val a dir que la temàtica a tractar va ser molt molt encertada; sobretot partint de la base del moment tan penós econòmicament en el que ens trobem. Tot i que em va agradar, se'm va fer llarg i dificultós el discurs del primer ponent. I potser un pel espès també tant torn de preguntes. Espero que, al igual que molta gent, efectivament millorin les ajudes a diversos països i que sigui profitós.

Cristina García González dijo...

Bona tarda a tothom,
Voldria destacar de l'última xerrada que em va semblar interessant el torn de preguntes malgrat que s'em va fer una mica llarg.
D'altra banda, malgrat que tots sabem que sempre darrera de les bones obres o destinacions de diners als països del sud hi ha la política que ,com va dir la ponent, molts cops no és gaire transparent.
Per això, comparteixo la opinió de que fan falta polítiques més transparents i compromesas. Com també empreses que mostrin quan, on i com destinen els seus diners per finançar projectes del Sud.
Finalment, m'agradaria que el torn de preguntes sigui adequat a la durada de les xerrades i no sobrepassem el temps com ho vam fer.
Gràcies

CRISTINA

Marta Villacampa Muñoz dijo...

Hola a tots i a totes!

La veritat, es que va ser una xerrada de les que més coses vaig apendre, pot ser pel fet que, tot i ser un tema d'evident actualitat, mai he aprofundit sobre aquest.

M'agradaria comentar el fet que no va haver-hi power point, pot ser, en aquesta xerrada hauria sigut útil en algunes ocasions per fer la xerrada més dinàmica, ja que sincerament, es va fer una mica llarga segons la meva opinió.

Espero que, tot i el moment de crisi mundial en el que estem, espero que millorin les ajudes a tots aquests païssos que ho necessiten.

Marta Villacampa Muñoz

Ivan Reina dijo...

Hola a tothom!
Com sempre, felicitar als organitzadors de les xerrades i als ponents convidats i donar-li les gràcies per la feina portada a terme.
Sincerament, dir que solament pel títol que portava aquesta xerrada no anava massa il•lusionat, ja que tant la política com l’economia, tot hi que temes importantíssims, sempre solen ser força aspres i espessos a l’hora de ser tractats i més encara si al públic al que va dirigit no és públic gaire familiaritzat en aquest àmbit, però després d’escoltar tota la xerrada vaig quedar molt satisfet i conforme. Els ponents van fer unes exposicions molt planeres i entenedores, sense tecnicismes ni presentacions inacabables plenes de xifres, col•locant tots els ítems que comentaven dins d’un marc d’actualitat amb referències que a dia d’avui surten dia si, dia també tant a diaris com a noticiaris.
Nois i noies, que voleu que us digui, xerrades didàctiques, entenedores i que t’ajudin a entendre el que està passant actualment en el món, benvingudes siguin i quantes més millor!
Ha seguir així!

Iván Reina Fernández

Anónimo dijo...

Hola,
m'agradaria comentar que em vaig sorprendre de mi mateixa en quant a la xerrada; el tema tractat és un tema del qual tinc molt poc coneixement i mai he trobat interés, tot i això em va agardar i el vaig trobar molt interesant degut a la quantitat de coses noves que vaig aprendre i també pel fet d'haver pogut entendre una mica més com funciona el nostre món, sobretot ara, per la situació en la que ens trobem.

Jo també estic d'acord, com altres companys, que el fet de no tenir power point li dona un punt diferent a la xerrada.
Andrea Tortosa

Lídia Martínez Fijo dijo...

Bon dia i bona hora!!!!

Bé companys, si us he de ser sincera, com molt de vosaltres, al inici tampoc esperava una xerrada com aquesta en el sentit que el tema del debat podia semblar una mica feixuc i difíil d'enfocar de cara a nosaltres que ens treuen d'un asmatic o d'un cardiòpata i malauradament poca cosa més entenem en profunditat (serà potser la falta de temps?...jijiji) Però a mesura que avançava la xerrada m'anava enganxant més a la part que m'indignava pel que m'estaven dient, doncs, cóm es podia ser tan ruinòs i hipòcrita?? Donant suport a dictadors autoritaris que enfonsen la població del país que governen, de la superioritat del FMI que fa i s'administra sense que ningú els hi pugui aixecar la veu, l'escàndol de les ajudes FAD del govern... Tot això pensant en les milers d'ONGs que intenten aportar una mica de coherència en el món i lliuten per una causa justa amb el mínim de recursos i de suports. Per això, en vaig veure obligada a preguntar què podiem fer nosaltres per intentar canviar una mica aquesta actualitat tan esgarradora. Gràcies per mostrar-me que tot és possible i que petits granets de sorra poden fer una montanya. Jo ja he buscat informació al respecte per això de la banca ètica i si de primera mà coneixès els polítics que no són corruptes, segur que em plantejaria recolçar-los a les pròximes el·leccions. Un altre cop, gràcies per fer que ens interessem per temes com aquests i a la vegada mostrar-nos maneres de poder canviar la realitat.

Anónimo dijo...

En primer lloc, felicitar de nou als organitzadors per les xerrades que estan preparant aquest any.
Respecte l'última volia agrair que temes com els tractats, econòmics, polítics, tinguin també lloc en aquest curs, ja que sempre són temes sobre els que a molts ens hi costa aprofundir, i per a la majoria són força desconeguts.
Realment vaig trobar que va ser una xerrada molt interessant i entenedora. Convè de tant en tant escoltar-nos altres fonts d'informació.
Sempre va bé que ens obrin els ulls sobre certs aspectes que en la política actual passen desapercebuts per a molts i en canvi, es donen sense que causi cap efecte, irritació, desacord, en els polítics ; amb això em vull referir a les tantes accions hipòcrites que van posar de manifest els ponents ( i tantes altres de les que no se'n sap res... com van dir, de les que ni tan sols se'n fan informes..).
També volia destacar la importància dels mitjans de comunicació en aquest àmbit, que poden orientar o desviar (segons es miri) l'atenció de la població.
Un clar exemple, que em va sobtar, la visió del profesor Tugores de la reunió del G20, quan per altres medis en donen una interpretació tan diferent de progrés i acord comú.
Realment, si el problema està en el sistema, pretenen solucionar-lo amb les mateixes "regles"?


Fins la propera!
Nazaret Infante

Anónimo dijo...

En primer lloc, he de dir que considero que ha estat una de les xerrades més interessants de totes. He de felicitar als ponents i als organitzadors per convidar-los.
Tenint en compte els meus coneixements sobre economia esperava que fos una reunió d’allò més pesada i avorrida en la qual no entendria ni meitat del que s’expliqués i vaig sortir gratament sorpresa. Van explicar com esta l’economia global, com s’ha arribat a aquest punt i com s’intenta “ajudar” als països de Sud d’una manera entenedora per tothom i tractant els punts foscos.
Com a reflexió dir que no hem va sorprendre gens el que es va dir que les ajudes per al desenvolupament a països del sud, sempre o casi sempre, són en benefici del país donador de l’ajuda, ja que en gairebé tots els aspectes el món funciona així, qui té poder per igualar mai ho farà, simplement perquè deixaria de tenir el poder. Desgraciadament tot es regeix per la llei de “ o manes o ets manat”.

Edurne Sarrate

Anónimo dijo...

Ja d'entrada, felicitar als organitzadors de la xerrada, ja que una vegada més va ser molt interessant. Com molts dels companys, no estic molt endinsada en tot aquest tema de política i economia però els ponents em van ajudar a fer una idea global del seguiment que ha adquirit aquest tema. Em vaig sorprendre molt al saber les ajudes econòmiques del govern espanyol versus els països menys desenvolupats, amb unes intencions no molt ben definides i totalment per interessos propis i de beneficis.

Fins la propera!
Anna Baró Serrano
2n Medicina

Anónimo dijo...

Tal i com han comentat altres companys, la sessió del dijous passat va ser una de les millors xarrades que han fet fet ara.

Trobo que els ponents van fer una bona conferència ja que van explicar d'una forma entenedora i no molt extensa els aspectes més rellevants relacionats amb la actual situació política i social.
Fins aviat!

Marta Cosgaya

Monica Quintana dijo...

Enhorabona als ponents i als organitzadors per la xerrada. Sincerament, no pensava que m'acabés agradant tant, al no tenir ni idea ni d'economia ni de política. Tant el professor Tugores com la Iolanda van saber captar l'atenció de tots nosaltres explicant-nos unes veritats que molts desconeixiem i que, almenys a mi, em van deixar amb certa sensació de desengany i impotència. Sens dubte, és un tema per a reflexionar-hi.
Espero que gràcies a xerrades com aquesta, s'aconsegueixi conscienciar a la població de la situació econòmica mundial i que, en un futur, aconseguim canviar les coses entre tots.

Mònica Quintana Codina

Mercè Cuadras dijo...

Hola a tothom!
En primer lloc felicitar de nou a l'organització i als ponents per a la xerrada de "Política i Economia".
La xerrada va ser força interessant, ja que els ponents van saber introduir-nos en aquest món, per a mi gairebé desconegut, d'una manera força entenedora per tothom. El primer ponent va fer una descripció més teòrica de la política i economia actuals, mentre que la segona ponent ens va explicar d'una manera més amena diversos casos relacionats amb aquest tema.
Per acabar només dir que crec que les polítiques d'avui en dia haurien de ser més transparents
i les ajudes econòmiques més profitoses.
Fins a la pròxima!

Laura dijo...

En primer lloc, i com sempre, felicitar als organitzadors i als ponents per la darrera xerrada.
Personalment, no hi entenc gaire de política ni economia, per això hem pensava que seria bastant aburrideta. No obstant, m'equivocava per complet.
Va ser una xerrada de lo més amena tot i les condicions de no tenir powerpoint com a recolzament.
Com bé diuen els meus companys, és increïble la quantitat d'informació que s'emmascara i que eviten mostrar-nos a tota costa.
Les ajudes econòmiques són tan importants que a vegades penso que caldria un canvi en el propi sistema per dur-les a terme d'una forma "honesta".
En fi, felicitats altre cop i fins la pròxima!

Laura Soldevila (4t Medicina)

Nuria Espuña dijo...

Hola a tothom!

Aquesta darrera xerrada em va semblar força interessant ja que per a mi el món de l’economia a aquest nivell m’és totalment desconegut. També em va sobtar molt la descripció de la destinació dels diners a països amb menys recursos econòmics com a poc transparent.

Crec que gràcies a les explicacions molt entenedores dels ponents ens va ser fàcil entendre molt millor la dinàmica d’aquestes intervencions entre països.

Felicitar un cop més als organitzadors!

Núria Espuña

Anónimo dijo...

Bones!! personalment, no estic gaire d'acord amb els comentaris generals del blog. Crec que els ponents haurien d'haver considerat una miqueta més el tipus de públic, amb el que haguessin aconseguit alguna cosa més didàctica i menys pesada. Tot i això, cal valorar que no hi havia power point i que els ponents van parlar de manera propera i amb exemples concrets. Fins la propera.

Gemma Cuixart Carruesco (4t medicina)

Anónimo dijo...

Des del meu punt de vista, és en el context econòmic actual, que va explicar el professor Joan Tugores, on les organitzacions no haurien de proposar-se grans objectius ambiciosos que poden arribar a ser negatius (repressius, corruptes..) sinó objectius que si més no en el seu rerefons estiguin enfocats a una conscienciació política i social que posi de manifest les greus mancances i conseqüències d’alguns sistemes polítics i econòmics que s’han construït.
L’anterior sessió ens va remarcar i recordar que hem de lluitar per canviar les coses i que hi ha molt per fer...


Paula Ferrer

Anónimo dijo...

Em van agradar molt les xerrades dels dos ponents. Per una banda, la primera ponència donada pel professor, va ser un petit gran resum dels aspectes més generals de l’economia mundial.
Respecte el que va dir jo em centraré en l’última reflexió que diria que va fer: si el G20, com a conjunt de les principals potencies polítiques mundials, no va aprofitar l’oportunitat de la crisis econòmica per treure poder el diner, quan ho farà? És a dir, si la política no recupera el seu poder perdut respecte l’economia això significa que la diferència entre el poder econòmic i polític, ja és una relació subordinada entre política i economia? És a dir, els estats salven multinacionals, bancs i negocis de risc a canvi de res? Ho ferien per cada un de nosaltres individualment? Ho ferien pels països en via de desenvolupament o del tercer món? Jo crec que no!
I això passa perquè el poder econòmic ha resultat ser més fort que la política i la justícia. L’economia capitalista no hi entén de responsabilitat social, de moral o de valors socials, només cerca el benefici econòmic personal d’alguns.

Sergi Fortià

Cristina Comas Bedmar dijo...

Una altra vegada enhorabona als organitzadors ja que la xerrada va ser molt interessant i amena des del meupunt de vista. Crec que el tema que es va tractar donava per molt, sobretot en el moment global que està l'economia mundial. Personalment desconeixia bastant el tema i em va servir per posar-me una mica al dia. Així que merci!

Fins a la pròxima!

Cristina Comas Bedmar

Anónimo dijo...

Hola a tots!
Davant el meu desconeixement general del tema, una conferència com la de l'altre dia s'agraeix. Idees i conceptes clars, informació que en condicions normals (pels mitjans de comunicacoó generals) no m'arribarien. Només voldria recordar que esperar a resoldre TOTS els problemes del món desenvolupat abans de donar ajuts a països (que com recordarem de la primera conferència "NO ESTAN EN VIES DE DESENVOLUPAMENT") que ho necessiten, no és una opció, ja que mai ens cansarem de millorar i demanar més comoditats. I l'únic que estam provocam és un augment d'aquestes desigualtats que en separen.
Fins aviat.

Maria MArgaret Mercadal

Mireia Vazquez dijo...

Hola a tots!

Haig d'admetre q el meu interés inicial per la xerrada d'economia era més aviat escàs.. I tot i q la sessió es va allargar una mica, em vaig trobar inmersa en les ponències sense adonar-me'n.
No només la hipocresia de les FAD (on s'ha vist q la inversió turística d'empreses espanyoles es pugui incloure en concepte d'ajudes???), les maquinacions d grans internacionals que només sota grans pressions semblen adonar-se'n del q és realment correcte.. VERGONYOS!!

Tot i la falta d Power point els ponents van aconseguir atreure la nostra atenció amb grans injustícies i el q l'acció social aconsegueix, com ara la major transparència de les "ajudes"..

Mireia Vazquez Piqueras

Anónimo dijo...

Hola i bona tarda a tots,
Altre cop m'agradaria felicitar a la organització per la xerrada de l'altre dia; reconec que el tema "Política i economia" em tenia una mica espantada, pensava trobar-me en una conferència en la qual no entengués res i en la qual es parlessin de coses sobre les quals, reconec, no estic gaire interessada. Sé que són aspectes que ens haurien de concernir a tots, però la informació que ens arriba no acostuma ser gaire objectiva. Malgrat tot, vaig sortir de la xerrada força contenta, no la vaig trobar difícil de seguir ni tampoc no em va semblar espesa. Les poneències foren força encertades així com el fet que no hi hagués PowerPoint, un recurs que trobo massa fred alhora de realitzar una conferència.
Pel que fa al contingut, igual que han comentat altres companys, no m'ha vingut de nou escoltar que les ajudes als països subdesenvolupats van en benefici del país que les proporciona; hem de reconeixer que les coses funcionen sempre així, sempre surten beneficiats aquells que tenen el "poder" per dir-ho d'alguna manera.
Altre cop us felicito a tots i us animo a continuar amb aquestes xerrades, que sempre ens apropen a temes desconeguts per a molts de nosaltres.

Patrícia Zarco

Unknown dijo...

Hola,
Com he llegit en la majoria dels comentaris, a mi també m'ha semblat una xerrada molt interessant! Quan vaig veure el títol em vaig espantar una mica perquè no pensava que m'agradaria...
Com altres companys, jo tampoc confio en l'ajuda altruista dels països occidentals en donar diners als països subdesenvolupats: hi ha massa interessos entremig!
Astrid Batlle Boada

Anónimo dijo...

Hola a tots!Dir que la xerrada de l'altre dia em va semblar molt interessant, malgrat que les meves expectatives no eren gaire bones... Els ponents van expressar amb claretat la situació en la qual ens trobem, i em va agradar especialment la ponència de la Iolanda Fresnillo, que ens va posar exemples reals sobre el que fan els governs per "ajudar als països del tercer món".

Coincideixo en que el torn de preguntes va ser interessant, però potser una mica llarg.

Lidia Paino Pardal

Noe dijo...

Hola a totes i totes,

Per mi la ponència sobre politica i econòmia ha estat la més interessant fins al moment. Considero que sovint quan es parla de cooperació i solidaritat internacional s'acostuma a no tenir en compte, menysprear i/o amagar el context econòmic i polític tant del país amb el que es fa solidaritat, com del projecte solidaritat en si mateix. Vivim en una societat on tots els aspectes estan inundats pels aspectes político-econòmics, per tant per fer una veritable solidaritat, cal tenir aquests aspectes ben clars i analitzats. Si no ho fem així caurem en el parany d'un assistencialime depenent, i fins i tot legitimador de les desigualtats. En definitiva, felicito als organitzadors per apropar-nos a aquest tipus de formació poc freqüent, tot i la seva necessitat.

Noelia Vázquez.
Infermera i estudiant d'Antropologia

Mark Grrifell dijo...

A la xerrada es va parlar de practicar el consum crític (/conscient/responsable/transformador/ètic...) sobretot pel que fa a la banca.
Tanmateix, considero important transportar-lo a molts aspectes de la vida (des d'optimitzar viatges amb cotxe, educar els petits amb aquests valors...)
Buscant sobre aquest tema he trobat una associació que es dedica a fer la vida fàcil a tot aquell que tingui ganes de posar's-hi!

http://edpac.org/catala/ideaspracticas.asp

EdPAC
(em sembla que significa educacó per l'acció crítica...)

A més a més no m'agradaria deixar-me de recomanar la revista opcions...

http://www.opcions.org/online.html

Anónimo dijo...

Bon dia a tothom! Sóc Ivo Vives

Tot un honor escriure un comentari sota l'honorabilíssim senyor Grifell.

Sincerament, les darreres xarrades han recuperat aquell interés, aquella màgia de l'enyorat any passat... i això em posa molt content.

Salut

Sheila Bermejo García dijo...

Hola!

La xerrada de l'altre dia, era díficil d'enfocar i fer-ho més o menys amè... Ho van aconseguir.
Personalment, jo que no tinc gaire conzciència del tema, em va ajudar molt a compendre determinats aspectes, i veure les repercussions de la "globalització" famosa pot tenir.

felciitats altre cop, i fins la propera setmana!

Sheila Bermejo García
4t medicina

Dr Kiki dijo...

La veritat és que la darrera xerrada va tractar un tema sobre el que ara es parla molt i del que moltísima gent no en tenim ni idea. Pot ser per aquest motiu o per que els afers econòmics no és un tema que m'apassioni se'm va fer una mica feixuga i la veritat és que haguès estat d'agraïr un power point per tal de fer més entenedora la ponència.
Tot i això, la veritat és que vaig trobar esclareidora l'explicació del profesor Turogues sobre les diferències interhemisfèriques a nivell econòmic i les relacions comercials establides entre països i sobre tot, com havia afectat la revolució industrial a aquestes relacions.
Del que va explicar la Iolanda Fresnillo em va sorprendre tots aquests ajuts de que envia l'Estat espanyol als països en vies de desenvolupament i que realment són ajuts a les empreses espanyoles.

Enric Vergés Gil

Cristina Tello Sánchez dijo...

Hola a tots!

Supose que com la majoría, el tema d'economia no el domine molt. Aquesta xerrada va ser prou clarificadora i em va ajudar a entendre millor com va l'economia a nivell mundial, sobretot les diferencies entre nord/sud i aquestes ajudes als països en vies de desenvolupament que realment es queden al país d'orígen. Tot i que vaig aprendre prou vaig trobar en falta algunes diapositives que pogueren aclarir millor certs punts del tema, ja que és un tema molt complicat i algún cop vaig arribar a perdre el fil de la xerrada.

Fins la pròxima.
Cristina Tello Sánchez

Maria Cabrer Vidal dijo...

Aquesta última xerrada em va agradar molt, ja que és un tema que desconec bastant però molt interessant. Estic totalment d'acord en que hi ha d'haver un canvi en el pensament de tots, que els que es fan rics a qualsevol preu han de ser una minoria i mal vista per la societat. També em va agradar molt la ponència de la Iolanda. Tots hem d'intentar posar el nostre granet perquè tot això canvii cap a millor.

Anónimo dijo...

Bona tarda! Aquest cop m'agradaria dir que la darrera xerrada també em va resultar interessant, tot i que no m'esperava que m'enganxés gaire en un principi. Els ponents van parlar-nos de la política i l'economia en l'actualitat (tema bastant desconegut almenys per mi) des d'una perspectiva molt entenedora per a tots. Suposo que la idea amb la qual em vaig quedar va ser que les "ajudes econòmiques" per part dels països desenvolupats als països en "vies de desenvolupament" no són tan altruistes com em pensava i que al cap i a la fi sempre estaran endeudats amb els rics.

Cristina Lafuente

Anónimo dijo...

Hola a tothom!

Primer de tot, tal com han fet els altres companys, s'ha de felicitar els organitzadors per la qualitat que estan tinguent tan les xerrades com els ponents. És realment un orgull poder assistir a aquests actes, que molta gent pagaria per ser-hi d'oient.

Pel que fa a l'última conferència, va estar molt bé aportar un canvi de temàtica, ja que en la nostra futura professió ens afectaran no només les coses que giren al voltant de la sanitat, sino que també tot allò que envolta la societat.
Trobo molt positiu que ens informem de les coses que passen al món ja que moltes vegades, al estar tantes hores tancats a la facultat es fa difícil.

Fins a la pròxima!

Mireia Teixidor Noguer
3r Medicina

Horaci Briansó dijo...

Bon dia a tothom

Bravo!! Bravo!

Realment, una conferencia molt interesant, crec que la millor de totes desde le meu punt d vista. Realmetn, crec que vaig aprendre coses importants que mai m'havia ni plantejat i que l'explicació per part dels ponents va ser exquisita.


Horaci Briansó

Anónimo dijo...

Hola a tots! ah, i a totes!
Tenint en compte que la majoria de gent del públic ( almenys jo )sabia molt poc d'economia cal felicitar els ponents per fer-ho tan entendor.
A mi em va sorprendre especialment el fet que els governs del primer món intentin treure beneficis d'una cosa que és totalment altruista com l'ajut als països en vies de desenvolupament... escandalós!
Apa, salutacions als organitzadors!

Pau Camell Galí
4t Medicina

Anónimo dijo...

Hola a tots de nou,

Bé, com el primer comentari jo també crec que va ser interessant que algú entes en el tema ens informès sobre coses com les decisions del G20 i polítiques com les de la xina.

Com altres també vaig pensar que la xerrada se'm faria feixuga però certament va ser interessant i sobretot, vam tenir molt de temps per debatre que sempre és el més interessant.

Moltes gràcies i fins dijous

Silvia Nuevo Casals
3er medicina

Jordi López Pardo dijo...

Molt bona xerrada, segurament la que més he disfrutat veient la cara d'indignació que tenien tots els que es pasen el dia demanant el 0,7%. Potser ara veuen que és millor dedicar el 0%. Tots els que moren victimes de les armes que compren els governs amb els diners dels prestecs ho agrairien.

Unknown dijo...

me gustaría felicitar a todos los ponentes como también a los organizadores por esta magnifica charla

me gustaría destacar sobretodo unos temas q hoy en dia estan muy de actualidad, como la reunión del G20 o china como nueva y gran potencia... ya que son temas que en los próximos años darán mucho q hablar

Andrés Barba Joaquín

Jordi Orobitg Ávalos dijo...

en aquet món som ben pocs els que ens beneficiem, i en canvi moltes persones passen fam i misèria. Espero que algun dia els politics se'n adonin que no tothom té la sort de trobar un plat calent sobre la taula,abans d'anar a dormir. I aleshores mirin més enllà dels seu propis beneficis i popularitats, i es proposin canviar aquest món ple de desigualtats, tan econòmiques com socials.

Que vagi bé!

Anna Sumarroca dijo...

Tot i ser un tema que al principi em semblava poc apassionant desde la meva ignorància, és d'agraïr que el fessin tant entenidor i tant clar. Més que amb la mala imatge de les pseudoajudes altruistes del primer mon al tercer mon, em quedaria amb la idea de que els metges som una professió en que ens hem d'implicar potser més en general en tot lo que ens rodeja, lluny o no tant lluny.

Carme Alomar Mascaró dijo...

Hola!
Me gustaría comentar que el debate de hace ya varias semanas fue muy interesante y me gustaría felicitar a los exponentes por la conferéncia tan interesante que dieron. En estos momentos en que la economía esta en boca de todos creo que fue una conferencia muy acertada.
Carme Alomar Mascaró

Anna Escalé dijo...

Hola!
La veritat és que amb el títol de la xerrada no m'esperava pas arribar a casa i haver entès alguna cosa i la veritat és que si que va ser així. M'agradaria destacar l'esforç dels ponents per explicar d'una manera tant planera i a la vegada entenedora un seguit de temes tant comuns en el dia a dia però que moltes vegades per falta de comprensió i aprofundiment passen desaparcebuts per nosaltres. I en sortir d'allà vaig ser capàs de preguntar-me el perquè la majoria de vegades vivim tan enganyats en polítiques que semblen tan maques com per exemple la que es va tractar de l'ajuda econòmica a països en vies de desenvolupament.
Fins la pròxima!

Anna Escalé Besa

Paula Fluvià dijo...

Primer de tot felicitar als ponents per la xerrada. Trobo que van explicar de manera molt clara els conceptes i que ens van acostar una mica més a la problemàtica de la cooperació internacional. La veritat és que no era conscient de la forma en què s'actua "maquillant" de cooperació l'interés d'un propi país!
Esperem que aquesta situació es pugui arribar a millorar!
Fins la pròxima!

Anónimo dijo...

Grácias, nuevamente por la conferencia, que personalmente me ha sorprendido ya que desconocía bastante el tema y me ha ayudado a ver aspectos que no había tenido en cuenta
Saludos, hasta la próxima
Helga Zeitz

Túlia Ferrer i Catasús dijo...

És de gran ajuda que persones enteses en el tema et parlin de l'economia mundial en termes senzills i propers. Personalment l'economia sempre m'ha semblat complexa, perquè hi ha moltissims factors en joc. I no només això, també moltissims interessos amagats darrera que encara són més difícils evidenciar si no saps com "van les coses". Per això s'agraeix que tots aquests conceptes quedin a l'abast i sobre la taula.

Per altra banda m'ha sembla ironic o millor dit decpcionant descobrir com temes que per a mi són tn "sagrats" com és la solidaritat estiguin, també, viciats. Com hi ha persones que volen també treure'n profit. Perquè llavors no només fa falta estar sensibilitzat i decidir-te a realitzar una acció que pot ajudar algú altre sinó que a més a més fa falta informació, molta informació perquè la teva obra, amb la millor de les intencions, no acabi sent contraproduent. S'evidencia, així, que no es pot actuar mai a cegues, o passivament, que cal saber què fas, perquè ho fas i uines en seran les conseqüències.

Moltes gràcies,

Túlia Ferrer i Catasús. 3r de Medicina

Anónimo dijo...

Crec que aquesta xerrada dedicada en certa manera "a la part econòmica del món de les ajudes" no podia faltar en el contexte de la situació econòmica actual. Però en realitat, crec que igualment seria interessant perquè ha servit per entendre un poquet millor què hi ha darrera de les ajudes i "l'altruïsme ilimitat" (tant aspectes positius com negatius)A part d'això, agraïr que no es fessin servir molts tecnicismes, els quals haguessin complicat l'explicació.
Fins a la próxima xerrada!

Mª del Mar Vidal Segui (4t Medicina)

Unknown dijo...

Segurament pel meu poc interes en el món de la política i de l'economia vaig arribar a la xarrada pensant que aquesta resultaria pesada i llarga. Però la claredat amb la que s'expressaren els ponents la feren d'allò més entretinguda i interssant, sobretot tenint en compte la situació de crisi global en la que ens enfrontem acutalment.
M'agradari destacar que la xerrada va fer que la meva desconfiança cap als polítics creixes de manera important.

Sara Fernández Planas

Anónimo dijo...

He d'admetre que els temes econòmics em superen, no m'acostumen a interessar i en sé poc. No obstant, va ser molt interessant poder assistir a la xerrada de l'altre dia. Si bé era un tema dens, ens ho van fer molt entenedor, afegint al final un debat amb temes més pràctics que integraven el que s'acabava d'explicar amb aspectes del nostre dia a dia. Em fa molt feliç saber que hi ha persones com la Iolanda Fresnillo, que lluiten per un món millor amb idees i actes crítics i constructius.

Cristina Cámara

Lidia dijo...

Bon dia a tots
potser és una mica tard per comentar la darrera xerrada, però vaja! Bàsicament m'agradaria puntualitzar que, tot i que em considero bastant desinteressada pels problemes polítics (dit d'aquesta queda fatal, millor diré desinformada, per culpa meva, és clar) i econòmics, la veritat és que vaig trobar la xerrada força interessant, i molt acertada pels temps que corren (aquesta crisi que ens afecta a casi tots...). Fins i tot em vaig quedar amb ganes de més. Espero que la propera xerrada sigui a aquest nivell.
Felicitats als organitzadors.

Lidia

Cinta Albacar dijo...

Hola!! Jo també vaig trobar que la conferència va ser interessant i amena. Al principi, pensava que seria una mica difícil seguir-la però, realment, es van entendre molt bé alguns conceptes i ens va permetre poder reflexionar sobre dos temes molt importants avui dia. Fins la pròxima!!!

maria dijo...

Desde el meu punt de vista la xerrada va ser molt interessant i amena. A més em va servir com a introducció a un món que desconec. Adonar-me de que darrere moltes accions suposadament de "beneficiència" i "desinteressades" que duen a terme molts països s'amaguen interessos polítics i econòmics em fa tenir una visió molt més escèptica pel que fa a la cooperació internacional (em refereixo a les accions dutes a terme pels governs, d'aquí exclouria les organitzacions no governamentals). Gràcies per ajudar-me a tenir una visió més global del tema!

Maria Arqué Gonzalez

Anónimo dijo...

Tornar a felicitar als organitzadors, perquè tot i que en principi el tema de la xerrada no em motivava gaire, la vaig trobar molt interessant després. Sobretot per conèixer una mica més la situació dels països en vies de desenvolupament, i de les ajudes que reben i tot el que hi ha al voltant. Crec que aquest és un tema del que no es parla i la majoria desconeixem, i em va agradar escoltar-ne una mica al respecte.
Fins la pròxima!

Cristina Manzano

Anónimo dijo...

Quería felicitar a la organización ya que la última charla me sorprendió gratamente.

Ambos ponentes expusieron los temas de manera clara y concisa y nos trasladaron a una realidad desconocida para muchos de nosotros, la realidad vivida por una gran cantidad de países que son estafados mediante créditos otorgados por los países desarrollados.

No obstante, me alegra mucho que haya gente tan trabajadora y que luche contra este engaño.

Felicidades!

Tamara Martos Cárdenas

Anónimo dijo...

La xerrada va ser molt interessant. El fet de fer-ho sense presentació li va donar un toc molt positiu que com diuen alguns companys feia temps que enyorava. Realment aquesta xerrada va servir per que ens adonem realment de com funciona el món i estem alerta de no creure tots els arguments que ens volen vendre els països del primer món.
David Priego Carrillo

Laura Martí Gelonch dijo...

Se que sonarà molt repetitiu, però bé, felicitar a la organització un cop més i als ponents perquè ho van fer d'allò més bé i aquest cop sense noves tecnologies, únicament el micro. Té molt mèrit.
Després dir també, que, el tema no era dels que més cridaven l'atenció al llarg d'aquest curs, però la xerrada va ser molt interessant, vaig trobar molt acertat parlar de la reunió del G20 i de temes que estan tan al dia.

Felicitats de nou

Laura Martí Gelonch

Unknown dijo...

Tot i que el tema de la xerrada no em motivava especialment (sincerament, semblava més aviat de poc interès, per part meva) va resultar ser prou entretinguda i motivadora al final. Vaig trobar molt bé que els ponents fessin esment a temes prou actuals i atractius com per captar l'atenció del públic. Una vegada més, i com fa molta gent, m'agradaria felicitar els organitzadors de la xerrada, perquè té molt de mèrit crear xerrades tals com aquesta. Gràcies

Maria Benejam

Anónimo dijo...

Va estar bé la xerrada. Cal dir que s'explicaven molt bé els ponents i encara que era una mica complicat va ser molt interessant enterar-se de com es distribueixen el nostres diners.

Laura Serrán

Anónimo dijo...

Hola a tots!
La darrera xerrada sobre política i economia va aportar-nos punts de vista rellevants respecte el tema, sobretot pel que fa a les intervencions de les grans potències respecte els països poc desenvolupats. Considero que els ponents van explicar-se molt bé i van aconseguir que una xerrada que aparentment no cridaria l'atenció, principalment per desconeixença, va resultat tot un èxit. Moltes felicitats.

Anna Planas Ballvé

Azahara Agudo dijo...

Esta sesión no es de las que más me ha gustado por el tema, ya que en general nunca he creido mucho en la ayuda política.... pero supongo que sí que se puede ayudar con ciertas medidas a que un país en crisis salga adelante.

Anónimo dijo...

Aquesta última xerrada no em va agradar gaire bàsicament perquè no hi he entès mai amb economia i no em vaig enterar de la meitat de coses. Espero que la de demà sigui més aprofita, que pel títol promet.

Raquel Vergés

Joana Valcàrcel dijo...

Trobo que l'elecció de la xerrada de l'última sessió vasermolt adient per la situació actual que estem vivint.
Jo personalment em considero una inculta en el àmbit de l'economia i crec que vaig poder seguir (en alguns moments amb una mica d'esforços) el contingut de la xerrada.
El que em va resultar moltinteressant sobretot va ser el dèute dels paisos en via de desenvolupament i com una empresa simplement per pressió social, podia arribar a perdonar aquest deute. Això demostra que el moviment de la societat és útil, és a dir, que tots podem colaborar per millorar la situació actual.

Laura Condal dijo...

Des del meu punt de vista va ser una xerrada força interessant.

De fet, l'economia és un tema que mai m'havia interessat gaire, potser perquè mai he entès gaire com funciona tot plegat en aquest àmbit; i he de dir que vaig poder seguir la xerrada sense cap problema i me'n vaig adonar que és un tema que no puc ignorar de cap manera, perquè té una importància trascendental.

Altre cop, felicitats!!

Laura Condal

Javi Marco dijo...

L'economia i la política són temes que sempre m'han interessat però que no tinc temps per a aprendre'n, encara que tracto d'estar "al loro" del que va passant a nivell mundial.

Per això em va agradar força la xerrada, perquè és una de les poques ocasions que tinc de parar-me a escoltar, entendre i aprendre.

A més a més, vaig tenir l'ocasió de fer algunes preguntes que tenia als ponents.

Gràcies als organitzadors.

Javi Marco Hernández

Eliseu Esterlich i Galera dijo...

Hola a tots!

Primer de tot, m'agradaria felicitar els organitzadors i els ponents, ja que aquesta xerrada va ser molt instructiva i entenedora.

Penso que és molt important parlar de temes com la política o l'economia perquè com a futurs metges cal que coneguem la realitat de la nostra societat i aquest objectiu no s'aconsegueix només acumulant coneixements mèdics sinó també interesant-nos per l'economia, la política, la història o la filosofia. Trobo que durant la nostra formació es deixa de banda l'aspecte humanístic que la medicina sempre ha tingut.

Fins una altra!

Eliseu Esterlich i Galera

Anónimo dijo...

Hola!!
Avui en dia estem farts de veure a la televisió els "nostres polítics" parlant de la necessitat d'una millora d'economia per sortir de l'actual crisi. No obstant això es crea un inmens buit al parlar de l'economia en països no desenvolupats. Són poques les ajudes que reben i les mínimes que arriben no són utilitzades per qui realment ho necessita. En el fons, no són més que interessos per enriquir-se els qui ja ho estan prou. Per tant, hauriem de ser més conscients d'això i tenir-ho en compte alhora de participar a les eleccions. Va ser molt interessant i actual el comentari sobre la reunió de G-20 per tal d'entendre els entramats de la política actual.
Fins la pròxima xerrada!

Marta Campos Vall
4rt de medicina

Xisco Marín dijo...

Trobo que ha estat molt adequat realitzar una xerrada sobre economia en aquests moments de crisi econòmica en què estam. És trist veure com els governs dels diferents països, siguin de la ideologia política que sigui, intenten enganyar (i a vegades ho aconsegueixen) a la població amb paraules per tal de fer veure a la gent que ajuden a països subdesenvolupats quan la realitat és que això ho fan per tal d'aconseguir sempre alguna cosa a canvi. I a més, sabent que els propis països que reben l'ajuda l'utilitzen més per interessos del poder i de les empreses que per interessos de la gent a qui ha de servir. I la pròpia gent dels països donadors no haurien de ser tan fàcils d'enganyar.

Francisco José Marín Vives (4t Medicina)

Anónimo dijo...

Al principio, el tema de la charla no me atrajo demasiado, ya que es algo que nunca he entendido mucho y que tampoco me he preocupado por saber. Sin embargo después de ella he podido hacerme una idea general de como funciona en este mundo y empezar a preocuparme un poco por el tema.
En mi opinión fue una charla interesante,que quizás en ocasiones se hizo algo pesada por la ausencia de powerpoint,y que ha supuesto un cambio de temática respecto al de los anteriores jueves.

Laura Fernández Touzón

Anónimo dijo...

Al principi la xerrada no em va despertar gaire interès ja que els meus coneixements en el tema són nuls, però en vaig sortir molt satisfeta. M'agradaria felicitar els dos ponents per aconseguir que el debat fos entenedor i interessant, i recordar-nos que ara, en moments de crisi, tenim l'oportunitat (que no aprofitarem) d'intentar millorar el nostre sistema econòmic. I per últim, voldria destacar el que ens va explicar Iolanda Fresnillo sobre les accions del govern espanyol disfressades d'ajudes a països menys desenvolupats...

Judit Vidal González (2n medicina)

Anónimo dijo...

Bona tarda a tothom!
Em sap greu però, com sempre, sóc l'última a comentar i no és perquè en tingués ganes perquè realment va ser una xerrada molt profitosa.

No m'he pogut gaire els comentaris però suposu que com la majoria, els meus coneixements sobre economia són mínims i m'hagués agradat tenir una millor base sobre aquest tema per a poder entendre-ho tot millor. Malgrat aquest desconeixement per la meva part, els ponents es van explicar de forma entenedora.

M'agradaría destacar com a fet molt positiu la participacio activa en el torn de preguntes ja que trobo que van ser dubtes molt interessants.

Ens veiem en 1 horeta!!

Ana Triguero Moreno
(2n al Clínic)

Mireia García Batanero dijo...

Bones gent!

Primer de tot, i com sempre, m’agradaria felicitar tant els organitzadors com els ponents.

La xerrada de Política i Economia em va resultar molt interessant i amena. De fet, aquestes dues últimes xerrades són, per ara, les que més m’han agradat. Això és degut, en part, a que hi ha hagut més temps de debat, d’interacció per solucionar els dubtes sobre el tema discutit.

L’economia és un tema que m’interessa molt i, de fet, tenia por de, com a conseqüència de la meva desconeixença d’alguns aspectes, no pogués seguir la xerrada tant com hauria volgut. Però això no va passar, ja que els ponents ho van explicar tot de forma molt entenedora.

A la xerrada es va parlar sobre temes molt diferents, de la situació de l’economia mundial, de com hem arribat a la situació actual, com ajudem als països del Sud a desenvolupar-se. En realitat no els ajudem desinteressadament, ja que els hi fem tornar els diners, i amb interessos! Així com estem ajudant? No sé, el que està clar és que ho fem per obtenir beneficis… Sempre surten beneficiats els que tenen el poder.

Cal destacar molt positivament que els ponents, tot i que haurien pogut fer una xerrada molt espessa, plena de xifres i estadístiques, no ho van fer; sinó que van optar per deixar de banda tecnicismes i expressions més de l’àmbit de l’economia, i van parlar en una llenguatge estàndard (cosa que agraeixo, perquè jo d’economia... no en sé gaire). A més, com no van utilitzar Power Point, un recurs que fa que estiguis més pendent de llegir-lo que del que t’estan dient, em vaig endinsar més en la ponència.

SaLuT!

Mireia García Batanero

Maria Llobet dijo...

Hola,

va ser interessant la xerrada però parlant de l'economia i la política, la veritat és que salten "chispas"... Em sembla fantàstic que hi hagi propostes per intentar ajudar als països més pobres, però alguns grans mandataris són uns hipòcrates... Sobretot si us mireu el panorama internacional i nacional... Suposo que després d'aquesta crisi l'ajuda internacional disminuira considerablement i és una pena. Cancelar el deute extern, com diu la Clara, crec que ajudaria si després s'ajudés al país a desenvolupar-se... Però el primer món no deixarà que es desenvolupin xq llavors saltaran les alarmes del perill sobre el medi ambient i "sant-torne-m'hi!!". Crec que tardarà moltíssim possar-se d'acord en un tema d'aquests perquè tots els països miren pel seu propi bé. El que em sorpren és que països extremadament probres, tenen una riquesa en primeres matèries extraordinari (com amb el petroli i Nigèria), el que és més trist és que els ciutadants no veuen ni un cèntim...

Espero ser pessimista i que realment hi hagi ganes de trobar-hi solucions...

Anónimo dijo...

Bones a tots!!!

Encara que sigui contrària a moltes de les opinions que hi ha aquí, a mi particularment, se'm va fer pesada la xerrada i trobo que no va ser de les millors, ja que hi faltava un pèl de dinamisme per part dels organtizadors, però bé, sempre va bé, encara que no m'agradi massa, que ens parlin de problemes de l'economia i de la política actual. Realment és en xerrades d'aquest tipus quan t'enteres d'esdeveniments que normalment passen camuflats!
Fins a la próxima!!!
Sílvia Roig Bosch

Anónimo dijo...

la verdad es que es la charla que más me ha sorprendido y que más me ha interesado, xq yo realmente no tenía ni idea de nada de economía ni de como se organizaba todo y gracias a la charla he podido comprender y adquirir nociones de cómo se organiza todo. Ya se sabe que los gobiernos hacen lo que quieren pero sirve de algo que las personas actúen.
Lo que más me llamó la atención es que hasta que CIU no reclamó documentos sobre lo que hacía el gobierno, éste tenía toda libertad de "hacer y deshacer". No sé si lo he entendido bien así, pero es lo que me ha parecido.

Natalia Arza

Unknown dijo...

Hola!
Tot i que és cert que va ser una xerrrada bastant diferent de les que estem acostumats, a mi em va agradar molt ja que troo que és un aspecte molt important a tenir en compte i que sovint es mal explica o es deixa al tinter. Ambdós ponents van argumentar l'exposició d'una manera clara i entenedora tot i la dificultat del tema. A més, es va veure reflectit l'interés en el torn de preguntes posteriors que va ser molt enriquidor.

Jordi Soler

Pia Español Lloret (2n medicina) dijo...

Hola a tots!
Em sap greu comentar tan tard, però és allò que passa que fins que no hi ha una nova xerrada no ens enrecordem d'escriure al foro!
Els temes d'economia i política i tot el que es porten entre mans els governs donen per molt, la xerrada va ser força interessant i personalment em va despertar l'interés per alguns aspectes com el G20, que sovint amb tanta medicina se'ns passen de llarg!
També volia felicitar als organitzadors i als ponents per unes explicacions tan clares.

Montse Russo dijo...

Hola i bones a tots,
Malgrat el retard en penjar el comentari, m'agradaria afegir a la llista d'intervencions el meu punt de vista.
Tot i que no tothom està interessat en la política, un no queda indiferent quan li rasquen la butxaca. Tot i així, sovint política i economia van massa lligades i amaguen tota una sèrie de fraus fiscals i etc. al seu darrere; i la gran majoria de coses es basen i es mouen i es modifiquen al ritme de l'economia!

Sempre és gratificant que hi hagi algú capaç d'exposar i presentar-te una visió global de com està la situació en el món en general, i a partir d'exemples concrets.
Caldrà veure com es superarà aquesta crisi que ens envolta i com evolucionarà, p. ex, el gegant adormit...
Fins aviat!

Anónimo dijo...

Bones! Primerament i com sempre felicitar els organitzadors i ponents. M'agradaria fer èmfasi en el fet que tota societat s'organitza mitjançant un sistema polític jeràrquic i és aquest qui pot dur a terme certes activitats i ajudes a països del tercer món, és per aquest fet que vaig trobar interessant la xerrada i temes com aquests dos són els capdavanters per poder dur qualsevol tipus d'ajuda als més necessitats.

Jordi Soldevila Estapé

Elena Manubens dijo...

Hola a tothom!
No estic d'acord amb els comentaris que "critiquen" la xerrada per ser d'un tema que a la gent que fem medicina ens soni segons com a xino. La veritat es que es va fer d'una forma molt entenedora i sense gaires tecnicismes.
A mi, el que em va agradar més va ser el missatge d'optimisme que ens va voler transmetre la conferenciant. Jo era de l'opinó del noi que va intervenir dient que semblava molt difícil poder fer accions a nivell individual o d'un grup minoritari per tal d'intentar canviar alguna cosa. Però l'entusiasme que ella va mostrar i els exemples que ens van posar em van motivar més del que estava 10 minuts abans.
Elena Mnaubens

Cristina Noguera dijo...

Hola!
no he pogut comentar abans!
Aquesta xerrada l'he trobat molt interessant. Desconeixia bastant el tema i crec que es va explicar d'una manera molt entenedora. I també em vaig decepcionar amb certs expectes que desconeixia com l'altruisme d'alguns països.

Anónimo dijo...

Bones a tots,

Sento comentar tant tard, però tinc sobreeeeextrasaturació de feina, i fins que no arriba la propera xerrada, no hi penso...


Tot i que l'economia no sigui el meu fort, molts cops en sentim a parlar i és d'allò més fonamental que en tinguem algunes nocions. La darrera xerrada va permetre que aprengués més coses sobre aquesta temàtica, i novament, em sorprengués notablement.

[...]

Un cop més surto indignada de l'aula al no entendre la immensa i infinita estupidesa dels més rics, en deteriorament dels més pobres.
La nostra societat funciona així, en tots els àmbits que existeixen. És una llàstima tot plegat.


Anna Ceballos Rojas
2N MEDICINA HOSPITAL CLÍNIC

Anónimo dijo...

Hola a tots! perdó pel retrès, entre la feina i tot, se m'havia passat per alt comentar al blog!
quant a la xarrada de política i economia, he de dir que de primeres no em semblava un tema gaire atractiu ja que no n'entenc gaire i tampoc m'interessava molt. Tot i això, i malgrat els ponents no van usar el recurs del powerpoint, la veritat és que la primera ponència em va servir per aclarar alguns conceptes i entendre més les funcions i aportacions que poden realitzar els governs i institucions per ajudar els països menys desenvolupats, així com la realitat de la situació política i econòmica actual.
La xerrada de la segona ponent em va agradar més ja que va ser més distreta i entenedora pel que fa les anècdotes que il·lustren les accions reals del govern i els interessos que hi ha amagats. D'alguna manera, m'ha fet veure coses que mai m¡havia plantejat.
Com sempre, felicitar els oganitzdors perque va estar molt bé.

Marta Llach Roca
2n de medicina

Anónimo dijo...

Hola a tots!!

Aquesta xerrada ha estat unes de les millors de tot l'any, fins i tot, m'atreviria a dir que millor que la de l'any passat que també tractava sobre aquesta temàtica.

És un tema que sempre al principi sembla que ha de ser una miqueta difícil de digerir, però com es va demostrar no és així en absolut. Crec que com és un dels temes del que menys sabem, més fàcil és quedar-nos sorpresos amb tot el que hi amagat darrera la política i l'economia mundials,tots els interessos ocults, totes les trampes que hi ha darrera moltes accions que semblen a priori solidàries i lo fàcil que podria ser solucionar molts de problemes en el mon.


Fins a la pròxima

Catalina Moyá Salom

Anónimo dijo...

Soc conscient que l’economia no és un dels temes que mes m’interessen ni tampoc dels que mes coneixement en tinc, però és totalment cert que és un tema imprescindible de tractar a l’hora de parlar de cooperació. Tot i que les expectatives amb les que iniciava la xerrada eren baixes ràpidament vaig canviar de punt de vista i al final vaig trobar la conferència molt interessant. Coincideixo amb alguns comentaris que diuen que el torn de preguntes, tot i ser molt interessant també, es va fer una mica llarg.

Felicitats als ponents que van fer d’un tema tan avorrit per mi com l’economia un aspecte que va cridar el meu interès.

Clara Padró Casas

Alejandro Mazarro Campos dijo...

Hola tots

En primer lloc felicitat als organitzadors per la xerrada, va ser interessant, però he de reconèixer que em vaig posar dels nervis... I és que juntar en una mateixa frase economia, política i cooperació sembla poc més que difícil. I encara més després d'haver escoltat alguna de les ponències, en què se'ns va mostrar la cara més vergonyosa de la nostra política económica envers els paísos més pobres...

Queda tant camí per fer...

Alejandro Mazarro

Anónimo dijo...

Hola!

Quería felicitar a los ponentes por haber tratado este tema de una manera comprensible y amena para todos. Resulta muy interesante que alguien te abra los ojos y te exponga ejemplos concretos sobre acciones que realizan los gobiernos aparentemente para ayudar a los países subdesarrollados. Me gustaría saber si lo continuarían haciendo de no obtener los beneficios que obtienen.

Josefina López Domínguez

Elena Murillo dijo...

Aquesta xerrada he de dir que m'ha sorprés gratament ja que la veritat és q la política i l'economia no em solen despertar l'interés. Però davant la meva ignorancia, mostrar-me la cara més oculta de les accions de certs països suposadament en ajut als més desfavorits amb interesos ocults em va fer obrir una mica els ulls.

Moltes gràcies

Elena Murillo

Cristina Jaume Batle dijo...

Hola a tots! Una vegada més una conferència que ha tractat un tema interessant i a la vegada desconegut i que fins i tot podem pensar que és avorrit. La manera en que es va explicar va fer que sigués més entretengut i clar del que moltes vegades ens sembla l'economia i la política. A més, amb els exemples que ens varen exposar podem veure que l'economia i la política no són temes tant llunyans i abstractes, i que desgraciadament les accions que es realitzen perjudiquen a molta gent per els beneficis d'uns quants. Esperem que es vagin repetint conferèncie tan interessants.

Cristina Jaume

Ruben ALARCON LOPEZ dijo...

Hola a tothom!

En quant aquesta xarrada, i com molts companys ja han comentat, haig de dir que només llegint el títol em vaig desanimar. És a dir, que no em cridava gens l'atenció i pensava que seria bastant aburrida. Però haig de felicitar als ponents perquè varen aconseguir que m'introduís una mica més en aquest món de la política i l'economia que tan poc interès li mostro.

Gràcies

Ruben ALARCON LOPEZ

Daniel Pedrera Mulero dijo...

Hola companys!

M'agradaria dir que va ser la millor xerrada a la que he assistit en aquest curs de salut i cooperació pel desenvolupament, però malauradament no ha estat així.

Sóc coneixedor que la política regula aquest món agafada de la mà de l'eterna política i els diners que, per desgracia, mouen tots els interessos. Però, si sóc sincer, no m'interessa gens el tema i els ponents tampoc van encendre en mi la flama per a què m'interessi més. Sento ser tant dur, però igual que en altres xerrades he dit que he aprés un munt, en aquesta no ha ocorregut.

Tot i així, haig de reconèixer que al final, en el debat, van sortir temes molt interessants i actuals, i els ponents, aquest cop si, van fer que fos tot orelles als seus comentaris.

Adeú i fins la propera!

Anónimo dijo...

Hola a tots!! La temàtica de la xerrada la vaig trobar molt encertada i molt interessant, ja que no era un tema que jo pensava que es tractés en aquest curs i que em va sorprendre gratament l'enfoc que els dos ponents li van donar i la gran quantitat d'informació que ens van fer arribar.
Salutacions

Lara Colomé Ceballos

Anónimo dijo...

Hola a tothom!!

Primer de tot voldria felicitar a l'organització, perquè cada dia ens porten potents i temes molt interessants.

Com els meus companys, no sóc una gran entenedora ni de política, ni d'economia, així que em va agradar molt la manera que van tenir de traactar els temes, tan planera i entenedora.

També em vaig indignar sabent com l'estat s'aprofita dels actes que en princiipi haurien de ser solidaris i altruistes... vergonyòs!

Fins la pròxima!!!

Cristina Capdet Santiago


pd: Visca el Barçaaa!!!! :D

Eva Torres Moreno dijo...

Hola a tothom!
M'agradaria felicitar un altre cop als organitzadors i ponents, ja que tant el tema econòmic com l'aspecte polític es van tractar facilitant que els estudiants poguesim entendre els conceptes i participar, ja que jo no era gaire entessa amb el tema.

Destacar que la xerrada va ser molt interessant perquè es van tocar temes molt diversos, com la irrupció de la Xina com a potencia mundial o la reunió del G20.