27/3/09

2 d'Abril: Política i economia

Política i economia
2 d'Abril de 2009 (19:00 - 21:15)



Lloc on es realitzarà l'acte:
Facultat de Medicina - UB
C/ Casanova 143
08036 Barcelona
Aula 1

8 comentarios:

Elena Manubens dijo...
Este comentario ha sido eliminado por un administrador del blog.
Elena Manubens dijo...
Este comentario ha sido eliminado por un administrador del blog.
Anónimo dijo...

maria mas castells

la xerrada de "política i economia" va ser molt interessant. És un punt important que feia temps que creia que calia tractar a les jornades de cooperació, i més ara que només es parla de crisi.

m'agradaria felicitar a tots els ponents. espero que la seguent xerrada sigui igual d'amena.

Anónimo dijo...

Una xerrada molt interessant però bastant utòpica dels del meu punt de vista ja que com van dir els conferenciants s'engloben accions dins de cooperació internacional que en realitat amaguen interessos ja sigui de tipus polític o econòmic. Són pocs els projectes, sobretot per part de governs que s'impulsen per un objectiu que no va més enllà del un simple ajut. No és que faltin campanyes, de campanyes n'hi han però se'ls hi fa poc cas parlant sempre de la població en general. No interessa ajudar i és així, als països rics ja els hi va bé que n'hi hagi de pobres, llavors què hem de fer? com em de combatre tot això? com es pot canviar la consciència de la majoria de la gent? Em va agradar el que es parlar del gran deute extern d'alguns dels països més pobres. Crec que perdonar'ls-hi tot el deute no seria la solució però si es podrien fer campanyes per dona'ls-hi més recursos i si el problema radica en le govern que tenen doncs crear noves lleis mundials sobre els drets dels ciutadans independents del seu govern sobre la dinàmica del païs, crear parlaments,dona'ls-hi més veu...

Clara Martínez Vila

Maria Llobet dijo...

Hola,

va ser interessant la xerrada però parlant de l'economia i la política, la veritat és que salten "chispas"... Em sembla fantàstic que hi hagi propostes per intentar ajudar als països més pobres, però alguns grans mandataris són uns hipòcrates... Sobretot si us mireu el panorama internacional i nacional... Suposo que després d'aquesta crisi l'ajuda internacional disminuira considerablement i és una pena. Cancelar el deute extern, com diu la Clara, crec que ajudaria si després s'ajudés al país a desenvolupar-se... Però el primer món no deixarà que es desenvolupin xq llavors saltaran les alarmes del perill sobre el medi ambient i "sant-torne-m'hi!!". Crec que tardarà moltíssim possar-se d'acord en un tema d'aquests perquè tots els països miren pel seu propi bé. El que em sorpren és que països extremadament probres, tenen una riquesa en primeres matèries extraordinari (com amb el petroli i Nigèria), el que és més trist és que els ciutadants no veuen ni un cèntim...

Espero ser pessimista i que realment hi hagi ganes de trobar-hi solucions...

montserrat sanmarti dijo...

La xerrada va ser molt interessant però a mi em va desanimar una mica perquè sembla impossible que els projectes de cooperació dels governs estiguin tant descoordinats, no hi hagi més control i siguin tant poc transparents. Comparteixo el pessimisme amb la Maria però també l’esperança de que algun dia les coses es facin bé!

Anónimo dijo...

Hola! veo que en general gustó mucho esta sesión por los comentarios que he ido leyendo. A mi la verad que se me hizo un poco pesada, quizás por el desconocimiento del tema y el uso de tecnicismos. Pese a todo la encontré muy útil como introducción a la economía internacional, relación internacional entre paises desarrollados y tercermundistas e intereses póliticos subyacentes a las ayudas económicas.

Gemma Castillo Grima

Anónimo dijo...

preberite celoten blog, kar dober