29/4/09

30 d'abril: Turisme solidari

Turisme solidari
30 d'abril de 2009 (19:00 - 21:15)

Què entenem per turisme solidari? Quines maneres hi ha de fer-lo? En què consisteixen les estades solidàries i els camps de treball? Quins objectius persegueixen? Que aporten a qui hi participa i a la població autòctona? Tothom que participa en aquests programes té les mateixes intencions? És la manera més eficaç d'ajudar als països del Sud?


Lloc on es realitzarà l'acte:
Facultat de Medicina - UB
C/ Casanova 143
08036 Barcelona

7 comentarios:

marta dijo...

Hola a tots,
Veient la gran afluència i l'interès que ha despertat aquest curs entre molts estudiants de diverses carreres, he creat un grup al facebook per a donar-lo a conèixer entre tots aquells que puguin estar interessats. Podeu afegir-vos al grup, té accès obert a tothom, i si els administradors del blog i organitzadors de les jornades no troben adequat obrir un grup d'aquest tipus, es pot tancar en qualsevol moment.
Gràcies i fins aviat!

Anónimo dijo...

Hola a tothom,

En primer lloc m'agradaria felicitar als ponents per les presentacions. I com la majoria han dit em sembla un tema molt actual i per a mi,un tema que és interessant coneixer des de molts punts de vista ja que un es pot fer les idees més útopiques i idealistes sobre com es podria solucionar el desequilibri econòmic o formular les prediccions més pesimistes i crec que realment en aquest tema no hi ha ni bons ni dolents tot és un conjunt de circumstàncies que condicionen les accions.

Ioana Stefan, 2n medicina

marta dijo...

després de rebre l'aprovació dels organitzadors (gràcies i ànims!), aquí deixo el link al grup del facebook!

http://www.facebook.com/home.php?ref=home#/group.php?gid=76704948149&ref=tsAh, i aprofito per a felicitar-los de nou per una xerrada d'alló més interessant.

Anónimo dijo...

buenas!
creo que se ha tocado un punto muy importante al recordarnos que a cualquier sitio que vayamos no vamos a ser "salvadores de la humanidad" y que por el sólo hecho de ir ya habremos creado un impacto negativo sobre la gente de la región. Está en nuestras manos el que se equilibre la balanza hacia el lado positivo,con nuestros hechos, y que no hagamos un viaje de este tipo como otra forma más de vacaciones...
No me olvido de volver a felicitar a los organizadores y a las pequeñas ONGs como Apropar.
Un saludo:

Beatriz Grandal 3º

Anónimo dijo...

Hola,

Aquesta vegada no vaig poder venir a la xerrada per motius laborals i m'hagués agradat ampliar el meu coneixement sobre el turisme solidari. Personalment, conec algunes organitzacions com Setem i tinc intenció de participar en algun camp de treball. Us van donar informació sobre algunes entitats que col.laboren amb països en vies de desenvolupament?

Gràcies,

Sergi Fortià.

Anónimo dijo...

Bon Dia.

Turisme solidari?

Aquesta xarla em va servir per plantejar-me una sèrie de qüestions...
Sincerament(i pot ser pareixi massa paranoic i pessimista)primer de tot penso que el mot "turisme solidari" és completament erroni...qui és solidari amb qui? per què serveix exactament aquest turisme? per ajudar a gent que està en aquesta situació per la culpa de països com el nostre? (yo me pregunto---¿esto que es una manera de lavarse las manos? qui treu més profit d'aquest turisme?
no hi hauria modes més eficaços de ser solidari? quins avantatges i desavantatges provoca en la gent (que reb la "solidaritat")aquest tipus de turisme? en definitiva: per què i per qui feim aquest turisme?? es a dir, qui se'n beneficia més?
vagi bé
biel rossello 2n medicina

Anónimo dijo...

Hola a tothom!!

Felicitats a l'organització per un altre èxit! Aquesta xerrada semblava molt interessant i no em va decebre!

Crec que el "turisme solidari" és una manera d'ajudar a altra gent, però també nosaltres rebem coses a canvi. El que no s'ha de fer és pendre-ho com a una manera de "vacances". Al contrari, s'ha de fer que aquesta experiència sigui positiva per a les dues bandes.

Fins la pròxima i última xerrada!!!


Cristina Capdet Santiago