17/10/08

23 d'Octubre: Creuant Fronteres


Creuant fronteres
23 d’octubre de 2008 (19:00-21:15)
La realitat de la immigració des de la perspectiva del propi immigrant. Aprofundiment en les dificultats, motivacions, prejudicis sobre el procés de la immigració a Europa. La immigració menor d’edat (arribada, problemes de relació, integració, futur).
Lloc on es realitzarà l'acte:
Facultat de Medicina - UB
C/ Casanova 143
08036 Barcelona
Aula 1

8 comentarios:

maria dijo...

Simplement dir que sempre ajuda a obrir la ment el fet d'escoltar a gent que té una cultura tant diferent a la nostra a entendre la seva manera de entendre i veure les coses. Això ens ajuda a tenir una opinió més objectiva i fonamentada sobre temes que generen tanta controvèrsia com són la immigració, etc. Crec que tots hauriem de fer un esforç: els que venen per integrar-se, i nosaltres per facilitar la seva integració.

maria dijo...
Este comentario ha sido eliminado por el autor.
Anónimo dijo...

HOla, sóc la Clara Fraguell. Només dir que la xerrada del 23 la vaig trobar impressionanment interessant. No cal fer la pilota, sinó que em va agradar molt, sobretot la controvèrsia del torn de preguntes. Felicitar als tres ponents per com defensaven els seus drets. Endavant!

Anónimo dijo...

hola, yo quería decir que la charla de este dia me gusto mucho porque vale la pena estar presente cuando una persona abre su pensamiento de esta manera y además nos explica un tema tan a la orden del día pero desde su experiencia. Fue muy interesante también el debatillo aunque yo personalmente creo que estas personas están igual o más integradas que nosotros en nuestra sociedad y no deberían ser juzgadas como se hizo el otro día. Y más sabiendo que probablemente cada uno de ellos ha vivido situaciones que no desearíamos para nosotros.
Un saludooo!


Marilena Morales Fiol
(5ª medicina)

clara dijo...

El fet de seure i escoltar experiències personals de gent que ha estat immigrant algun cop a la seva vida trobu que és una bona manera de fer que els xenòfogs o simplement els habitants d'un païs que rep afluència vegin als estrangers no com una multitud amençadora, invasora, amb afany d'apoderar-se de tot el que implica ser ciutadà sinó com a persones individuals, persones com ells que s'han trobat amb la necessitat d'immigrar per coses que poden passar a qualsevol, que depenen a vegades de les circumstàncies del païs on es viu o a vegades senzillament entrebancs a nivell personal, en ambdos casos, es tracta de situacions que no han estat triades i han creat la necessitat d'immigrar per poder començar de nou, poder tenir una altra oportunitat i crec que aquest és un dret que no es pot negar a ningú.
Clara Martinez Vila

Anónimo dijo...

Seré breu: "lo breve si bueno dos veces bueno" (modèstia apart)
Vaig trobar interessant aquesta conferència perquè van ser experiències personals exagerades,aquest adjectiu el vull enfocar des de dos angles.
En la meva modesta opinió,sempre li dóna dinamisme a una conferència que abarca coses tant globals que es narrin experiències personals tant extremes però tractant-se d'un tema de la immigració penso que el que explicava cada un dels conferenciants no reflexava ni d'aprop la realitat de la immigració a escala general.

biel rosselló vicens

Anónimo dijo...

M'ha semblat una gran idea per a parlar de la immgració donar-li el micròfon als propis protagonistes d'aquest fenomen. Enhorabona

Joan Vilanova

marta dijo...

Creuant fronteres

Va ser molt interessant aquesta conferència perquè van ser els propis protagonistes els que van explicar les seves experiències. Em va ajudat a trencar molts tabús que tenia fins ara... i a mirar l´immigració d´una manera diferents. Moltes felicitats!

marta ginesta serrano