12/4/08

17 Abril: ONGs


ONGs
17 d'abril de 2008 (19:00-21:00)

Tipus. Models de cooperació. Gestió interna i transparència de les ONGs. Camps d’acció. La importància de la sensibilització.

Lloc on es realitzarà l'acte:
Facultat de Medicina - UB
C/ Casanova 143
08036 Barcelona
Aula 1

3 comentarios:

Anónimo dijo...

Hola a tots de nou!!!

bueno sembla k soc la primera en comentar aquest cop no?¿

Bueno doncs bé, aqui va....

Aquest cop la xerrada tot i que va estar molt i molt bé, no va tractar sobre el que jo m'esperava

Jo creia que aniria mes destinada a explicar-nos la funcio d'un metge en una ONG, que podem fer com a estudiants.....no se coses ´mes practiques.

Pero tot i això vai aprendre molt...

I em quedo amb un comentari quee va fer una doctora del públic.....realment es tan bo que existeixin les ONGs.....mentre elles supleixin els papers dels governs....aquests no tindran la necessitat de posari remei...

Bé, doncs fins a la proxima xerrara


Silvia Nuevo Casals

Anónimo dijo...

Hola a tots i totes!

A mi em va passar ek mateix que la Silvia que esperava que haguéssin parlat sobre altres coses.

Crec que s'ha de ser molt crític amb les ONGs i que hem de treure de la gent la idea negativa de que en cap organització els diners van destinats als objectius, ja que molta gent creu que aquests diners no s'utilitzen correctament.

El que a mi m'agradaria es poder-ne formar part d'una d'elles en un futur per veure realment com s'administra tot i poder ajudar com a professional de la salut!

Fins a la pròxima xerrada.

íngrid Ibàñez Plans

Anónimo dijo...

Hola a tots!
En referència al que comentaven la Sílvia i l'Íngrid, he de dir que jo no tenia una idea clara del que anaven a explicar, però potser sí que esperava que parléssin més dels tipus d'ONGs, de com s'organitzen, de les diferents tasques necessàries... De tota manera, sempre és interessant escoltar els ponents que venen a fer les xerrades!
Està clar que, degut al fet que les ONGs estan formades per persones, i de persones n'hi ha de ben i mal intencionades, per força hi ha d'haver ONGs honestes i que fan una bona feina i d'altres que no. Em va sorprendre el que es va comentar del fet que en els mitjans de comunicació es destinés 15 vegades més temps a parlar sobre l'Arca de Zoè que el temps destinat a explicar la tasca d'altres ONGs... Malgrat que la informació donada és certa, considero que aquest desequilibri és una manipulació de la informació perquè afavoreix l'aparició d'idees de desconfiança envers les ONGs en la societat.I això desfà en un moment la feina feta durant anys!
Crec que un dels somnis de les persones que treballen en una ONG és no haver-hi de treballar més, precisament pel que es va dir a la xerrada, perquè allà on són és perquè hi ha alguna mancança... Jo crec que, si realment es vol contribuir a millorar una situació, s'ha de creure amb realisme que les coses, per molt malament que estiguin, poden canviar poc a poc... Sinó quin sentit tindria tota la dedicació?
Està clar que la solució a molts dels problemes de la humanitat no és pas en mans de les ONGs, però aquestes poden contribuir molt en la vida de les persones. En la de moltes? En la de poques? De vegades penso que, siguin moltes o poques, la vida de cadascú i la dels nostres éssers estimats és una de les coses més importants per a nosaltres. I això em fa recordar una frase que considero molt encertada, pronunciada per algú que treballava en una ONG: "La nostra feina és una petitíssima gota d'aigua en un desert... Però si aquesta gota no hi fos, es trobaria molt a faltar." Aquesta penso que és una important motivació.
És cert, per entendre-ho bé ens hi hem d'apropar... Una pregunta que en ocasions m'ha fet tirar endavant projectes ha estat: "I per què no?"
Fins la propera!
Marta Solórzano Moral