20/2/09

Debat: Dona, salut i tradició

Aquí teniu l'entrada per debatir sobre la darrera xerrada. Gràcies per participar!

144 comentarios:

Anónimo dijo...

Per problemes tècnics adjuntem els 4 primers comentaris en una única entrada.



Lídia Martínez Fijo dijo...

Bon dia a tothom!!!
La reflexió d'aquesta xerrada, es mostrar que es va parlar de moltes coses, no menys importants, però vaig trobar a faltar que es parlés més de cara a la dona, com era el propòsit de la xerrada, temes com l'abortament i d'altres que estan a l'actualitat i que ens toca directament com a dones. Tot i així, va estar com sempre força interessant i les conclusions finals a les que es van arribar trobo que han de fer reflexionar a la dirigent política que es trobava entre nosaltres.
Fins la pròxima!!




La voz del estudiante dijo...

Salutacions cordials.

Primerament, m'agradaria comentar que la sessió d'ahir (a diferència de la resta) em va decebre molt, pot ser perquè havia possat massa esperances en les conferenciants.

"No ens enganyem" (frase repetida ahir fins la sacietat, per ja sabem qui), ahir la "dona" va brillar per la seva absència. Les 3 conferències van ser molt interessants, com totes les que es fan en aquestes sessions, però la dona va tenir un paper no secundari, sinó d'actriu de repart, quan ahir més que mai hauria d'haver estat l'actriu principal (analogia aprofitant que aquest cap de setmana són els oscars). Excepte la primera xerrada, es va parlar molt per sobre de la dona en la resta, ja que es van centrar més en temes de salut o en explicar l'història i actualitat de l'India (molt interessant ho he de dir, però molt poca relació amb el tema que ens atenia).
Pel que fa al debat, es va basar en un monòleg de la nostra molt honorable, en el qual només es va parlar de que "de cada tema podriem estar parlant una setmana", però sense centrar-nos en cap.

No creieu que hagués estat bo centrarn-nos en temes tant candents com l'abort, desatenció en termes de salut en la prostitució, l'ablació de clitoris i altres barbaritats culturals que han de viure les dones, etc. Són temes que es van mencionar, però que no es van tractar.
On van quedar? Mai ho sabrem.

He dicho





Mònica Quintana dijo...

Hola a tothom!
Estic d'acord amb la Lídia quan diu que potser es va parlar poquet de la figura de la dona en el context de la salut i de la malaltia. També estic d'acord en què es va aprofundir poc en els temes que afecten directament a la dona (ablació, prostitució, abort,...).

No obstant, la xerrada no va deixar de ser interessant, i cada una de les ponents va aportar un punt de vista diferent sobre el tema. És cert, però, que a vegades es va xerrar molt i no es va dir quasibé res.

Personalment, potser vaig trobar a faltar un altre punt de vista: el de la pròpia dona immigrant a Catalunya. Hagués estat molt interessant la presència d'aquesta quarta ponent, ja que haguéssim pogut sentir la seva opinió sobre el nostre sistema sanitari, i conèixer, des de la seva perspectiva, el paper de les dones immigrants (pel que fa a la salut) en el si de la nostra societat i també en el de la seva cultura.

Fins la pròxima!
Mònica Quintana Codina





Cristina Tarragó i Fernández dijo...

Hola a tots!!
Estic totalment d'acord amb la majoria de companys i companyes que han escrit en el blog; tal i com diu la Mònica i la Lídia, jo també opino que es va parlar poc de la figura de la dona en el context de la salut i de la malaltia. Vàren ser interessants les xerrades, en general. Però sota el meu punt de vista van estar faltes de substancialitat. Sens dubte, la que més em va agradar va ser l'exposició que ens mostrava una Índia diferent i més profunda, tot fent-nos veure diferents cares d'aquest país màgic. Gràcies altre cop per les xerrades que, mes a mes, tenim la satisfacció de presenciar.

Anónimo dijo...

¡Hola!

La charla ha estado bien. La parte que más me gustó fue la de la exposición de Esthel Sequeira sobre la India. Fue interesante conocer algo más sobre esta cultura de un modo más didáctico. Como dicen todos los demás compañeros, se echó en falta hablar más profundamente de la mujer. Me hubiese gustado haber escuchado casos personales sobre problemas y dificultades que ha tenido y tiene la mujer inmigrante y la no inmigrante en este país, desde el punto de vista sanitario.

Por último, quiero recalcar la importancia de conocer otras culturas, como profesionales de la salud que seremos. Así será más fácil y productiva la relación con el paciente.

Elena Pérez Concepción

Unknown dijo...

La verdad es que - por lo que he leído en las opiniones de otros asistentes - quizás todos esperábamos algo más acerca de la charla del último viernes, aunque realmente hay tantas cosas de las que hablar (desde temas sociales hasta otros puramente culturales) que, siendo realistas, no da tiempo a abordar en una hora y media que duran las conferencias.
De la misma manera, felicitar a los conferenciantes, que un viernes más nos ayudaron a nuestra formación como personas y como médicos, especialmente a la que nos dio a conocer la India de una manera mucho más cercana.

María Aiguabella Font

Anónimo dijo...

Bon dia a tothom,

La sensació que vaig tenir en sortir de la xerrada veig que ha estat generalitzada, ja que jo també vaig trobar que la temàtica de les exposicions, tot i ser molt interessant totes elles, crec que no tenien una direcció fixada (eren com si totes giressin entorn de la dona, però no tant des de la vessant mèdica). Pel títol de la xerrada "Dona, salut i tradició" potser ens esperàvem una altra cosa.

De totes maneres, com he dit, de totes n'hem pogut aprendre alguna cosa i això és el que importa.

Fins aviat! ;)

Anna Ceballos Rojas
2n MEDICINA

Unknown dijo...

En primer lloc m'agradaria felicitar als organitzadors, perquè malgrat les crítiques que alguns dels meus companys han exposat en el blog, crec que, en general, la xarrada va estar be.
Com a crítica m'agradaria referir-me al fet que no es van tractar alguns dels problemes exclusius de la dona com l'avort i la prostitució. Simplement es van donar unes pinzellades que semblaven més be evitar el tema que voler aprofundir-ne.
Per altra banda, es van tractar temes com el concepte de "l'autoatenció" que vaig trobar molt interessant. També m'agradaria referir-me a la intervenció de la Dra. Ethel Sequeira, que amb un fil conductor molt original ens va saber transmetre alguns dels aspectes més característics de la India.

Anónimo dijo...

Hola a tothom,

En general, i com molts dels assitents a la conferència, em va semblar que el tema que es tractava no es va encaminar gaire en el que la majoria ens esperavem. Vaig tenir la sensació que parlar de la dona va ser un tema superficial i això es va trobar molt a faltar.
Per altra banda hem va agradar molt la xerrada sobre la India, per conéixer des d'un punt de vista generalitzat els aspectes més bàsics.
Finalment, em va fer reflexionar molt el fet de que els professionals de la salut van molt més enllà, és a dir, resulta bàsic conéixer altres cultures per atendre als pacients i això és un aspecte que hem de tenir molt en compte en la societat que vivim.

Fins la pròxima!

Anna Baró Serrano
2n medicina

Anónimo dijo...

Primer de tot, m'agradaria agraïr un cop més el treball de tota la gent que fa possibles aquest cicle de xerrades, ja que em semblen cada vegada més interessants.

De fet, i sense intenció de desprestigiar les altres conferenciants, l'exposició sobre la Índia em va semblar una molt bona forma d'apropar els estudiants a una cultura diferent com és la d'aquest país.
Però continuant amb l'opinió dels meus companys penso que el tema de la dona i la seva implicació en la medicina al llarg del temps (que és almenys el que jo esperava escoltar) no van quedar prou reflexats en cap discurs.
Però tot i això, van estar molt bé! Felicitats i fins la próxima.

Leila Alba Palé
2n Medicina

Anónimo dijo...

Hola a tots!

Personalment crec que la xerrada va estar bé, però he trobat les altres molt més interessants.

Era un tema que es podia exprimir molt i va quedar tot molt generalitzat. Tot i així va ser suficient perquè es veiés que la dona desde sempre ha tingut un gran paper dins la salut encara que no en fos professional.

Cristina Molinet
2n Medicina

Anónimo dijo...

Hola a tots,

M'he estat llegint les reflexions de l'altra gent que ha comentat al blog i estic totalment d'acord en què la temàtica diana de la xerrada, la dona, va tenir poc protagonisme. Podria dir que la xerrada més dinàmica, segons la meva opinió, va ésser la de l'Índia, també em va influenciar el fet que mantinc una estreta relació amb aquest país des que vam adoptar un germà meu d'allà, l'experiència és increïble. Potser hagués preferit una xerrada més real i centrada en la salut que no pas una visió tan global de l'enorme país. Pel que fa a les altres dues ponents, penso que van ser menys disteses però també val a dir que eren temes més feixucs de tractar.

Helena Pla Juher (1r medicina)

Anónimo dijo...

Hola a tots!
Com ja s'ha dit anteriorment, jo també trobo que en les xarrades es va aprofundir poc en els temes exposats i que es van tractar de forma generalitzada, però tot el que es va dir em va semblar interessant. De fet, no coneixia la importància de la dona en aquest context i em va servir per aprendre bastant.
Tot i que potser vaig trobar a faltar que es donés més importància a aspectes o problemes actuals que afecten directament a les dones, entenc que tampoc hi havia temps de fer debats i que es va intentar donar una pinzellada de cada tema.
Em va agradar sobretot la conferència de la ponent índia ja que em va semblar molt amena i interessant per tot el que explicava, i em va servir per conèixer més profundament el paper de la dona i el funcionament de la sanitat al país.
Fins la pròxima!
marta llach roca

Anónimo dijo...

Hola a tothom!

Un cop més el tema de debat va ser força interessant!

El meu punt de vista és que les tres xerrades van ser molt interessants, però la que tractava sobre la Índia ho va ser amb diferència.

En general, i com ja han dit, vaig trobar a faltar la opinió de les ponents sobre temes conflictius que afecten a la dona. Tot i així, aspectes com la cultura i la seva repercussió sobre la salut van ser punts de la xerrada molt interessants.

Núria Espuña.

Anónimo dijo...

Em sap greu dir-ho però...aquesta última xerrada no m'ha agradat gaire. Potser m'havia fet una idea equivocada sobre els temes que es tocarien però si més no, crec que es va parlar poc sobre la dona i la tradició i més aviat es va parlar sobre generalitats que podrien haver estat a qualsevol de les altres xerrades. A veure si la propera torna a ser tan interessant com acostumen a ser.

Cristina Cámara Moreno

Anónimo dijo...

Hola
Tal i com han comentat els altres companys, la sessió del dijous passat va estar bé, però és veritat que era millorable. Trobo que es va donar una visió molt general sobre el paper de la dona en la societat sense fer molt d'incís en el paper d'aquesta en el context de la salut/malalties. Es van deixar de banda temes d'actualitat com: abortament, prostitució, ablació, etc.que hagués estat interessant aprofundir.

Malgrat tot això, aquesta xarrada hem va servir per adonar-me del necessari que és en la nostra carrera coneixer altres cultures, per sabernos tractar adecuadament a cada pacient.

Marta Cosgaya

Unknown dijo...

Bona tarda a tots!

No he pogut llegir els comentaris de tots els meus companys, però amb una repassada ràpida d'uns quants he pogut descobrir que la decepció va ser generalitzada. Realment esperava que el tema de la dona fos una cosa més principal dins de la xerrada. Per altre banda, dins de la meva poc experència com a turista vaig creure poc encertat el fet de mostrar unes imatges de la india on resplendia la riquesa, quan realment l'únic que hi he pogut observar jo en aquest país ha set pobresa, fam, falta absoluta d'higiena, etc.

Realment confio que la proxima xerrada sigui més profitosa.

Fins aviat!

Sara Fernández Planas

Margalida Mut dijo...

La conferència em va semblar interessant com totes les anteriors però consider-ho que el tema central, més que el de la relació dona-salut, una vegada més. és va basar en el de la inmigració-salut, tema molt important però ara ja una mica repetitiu. De totes formes, crec que va quedar molt clar que per a ser bon metges no només hem de saber de medicina sinó també s'ha de saber cultura general ja que sinó podem cometre greus errors. Concepte que tots els estudiants hauriem de tenir en compte.

Anónimo dijo...

Hola a tots!
primer de tot agraïr als organitzadors la xerrada del dijous passat, però com he pogut llegir en altres companys, jo també estic d'acord en que la dona i la salut van estar poc reflectits en tot el que es va dir (que no va ser menys interessant). I nosé per què, però sempre s'acaba parlant d'immigració en general. Fins la pròxima.

SALUT!

Anónimo dijo...

Pels que ho han demanat aquests són els títols dels llibres:
El sari rojo. Javier Moro (2008)
Foreign body. Robin Cook (2008)
Shalimar el payaso. Salman Rushdie (2005)
Un buen partido. Vikram Seth (2000)
El dios de las pequeñas cosas. Arundhati Roy (2000)
Un equilibrio perfecto. Rohinton Mistry (1998)

Noe dijo...

Bon dia!

Respecte la xerrada del passat Dijous dir que em va semblar molt interessat, especialment el tema de les dones ecuatorianes. Crec que és on es va mostrar més el que jo venia a escoltar, és a dir, unes ponències on es parlés del paper de les dones a la salut. Les altres dues ponències, tot i que em van semblar interessants, em van decepcionar perquè van introduir-nos en una societat india i catalana, amb dones evidentment, però on les dones no eren les protagonistes de la xerrada. M'hagués agradat més que és mostrés el paper del coneixement tradicional en matèria de salut que arreu del món han mantingut generació rere generació les dones, i que tot i present a vegades és oblidat en l'expressió oficial.

Gràcies

Noelia Vázquez

Anónimo dijo...

Hola a tothom!!!

bé, com la majoria dels meus companys jo també vaig trobar a faltar parlar més del món de les dones.

Les exposicions de les ponents van ser molt interessants, tot i que per això, no menys propagandistes en alguna ocasió, però bé, la xerrada va ser prou interessant.

Potser, molts de nosaltres agrairiem una altre xerrada per aprofundir en alguns dels temes que esperaven que es tractessin en l'anterior xerrada.

Adeu i fins la proxima


Silvia Nuevo Casals
3er Medicina

Anónimo dijo...

Bones!

No m'enrollaré massa perquè la majoria de les coses que vull dir ja estan dites per la resta dels meus companys.
Jo també vaig trobar la conferència interessant però sense massa informació sobre les dones.

Res més, ens veiem a la propera!

Gràcies pels llibres Ethel

Laura Company

Anónimo dijo...

íngrid Ibàñez Plans.

Hola a tothom!
Sense ànims d'ofendre a ningú, m'esperava una xerrada molt diferent a l que es va fer.
Potser perquè m'esperava que es tractés d'altres problemes o perquè potser crec que no se li va donar a la dona la importància que hauria d'haver tingut a la xerrada. Crec que els temes dels quals es va parlar, van ser sobretot dirigits a persones immigrants i més antics, no fent referència a temes actuals. Penso que ningú es va mullar gaire alhora de criticar aspectes que haurien de canviar a la nostra societat i que encara els tenim arrelats i que potser per vergonya de acceptar que encara estem discriminades en relació a sexe masculí no en van ni nombrar.

Res més, felicitarals coordinadors pel gran esforç per organitzar aquestes xerrades.

Anónimo dijo...

Hola a tots!

Crec que la gent és molt exigent amb les seves expectatives. El tema de la dona és difícil de tractar, i en general està poc estudiat perquè en molts països no es considera que tingui un paper important. I de fet, fa relativament poc que als països més desenvolupats es parla d'igualtat de gènere.

Tot i així, la conferència ens va ajudar a tots a veure que el seu paper és vital en la sanitat en un àmbit més privat (tal com va dir la primera conferenciant, la salut de la família depèn en general de la figura materna), i per tant, no crec que fos tan decepcionant.

Personalment crec que, el que ara fan les mares de família (medicina basada en el coneixement tradicional o en les experiències per tractar malalties comuns i lleus) en un futur tothom ho haurà de fer des de casa seva consultant pautes que donarà el sistema sanitari. Així tots contribuirem a alleugerir les visites primàries innecessàries.

No sé si m'he explicat bé...

Clara Matas Nadal

Anónimo dijo...

Hola a tothom! Jo també penso com els meus companys pel que fa als temes que van mancar, però també vull afegir que em va encantar l'exposició de l'Ethel, que ens va apropar una mica a un país tan fascinant com l'Índia. Merci a tothom que fa esforços per tirar endavant les xerrades.

Lara Colomé Ceballos

Ivan Reina dijo...

Hola a tothom!
Sento repetir-me en relació amb els companys del fòrum de debat però trobo que aquesta última xerrada, tot hi ser interessant com les demés crec que sempre parlava en un to massa general i s’adentrava poc en el tema principal, la dona en aquest països poc desenvolupats, tema sempre conflictiu i que porta a discrepàncies d’opinions.
M’agradaria dir però, que sempre sorgiran aquestes discrepàncies degut a la forma de pensar en el sentit que a partir del pensament occidental, ja ens pugui semblar bé o malament, el paper de la dona en cada país sempre va lligat amb els costums i les tradicions del lloc o les creences, pel que m’agradaria fer aquesta reflexió també: “Una dona que des de el nostre punt de vista pugui ser menyspreada o maltractada, pot, ella mateixa, no sentir-se així solament pel fet d’haver crescut en aquest ambient o perquè les seves creences així ho dicten”. Dur, contundent i la majoria de cops injust, si, molt, però que son punts a tenir en compte sempre, també.
Ens veiem en les pròximes xerrades!
Ivan Reina Fernández.

Anónimo dijo...

Hola bones!
La xerrada va ser força entretinguda ja que es centrava en un tema molt interessant. Tot i així, llegint els comentaris que han fet els altres, només puc estar-hi d'acord, i dir també, que tot i que es va parlar de la dona, salut i tradició, potser es va repassar superficialment alguns temes que s'haurien d'haver explicat millor. D'altra banda, es van citar algunes dades que desconeixia i vaig poder saber més d'aquest tema des de tres punts de vista diferents. Crec que una de les coses que més agrada de les xerrades és el plantejament des de perspectives molt diverses d'un sol tema. Ajuda a no pensar sempre en com ho veuria un mateix, i a posar-se en la pell d'un altre.
Ànims i endavant!!!

Anónimo dijo...

Hola a tots!
tal i com ja han dit molts companys en comentaris anteriors, crec que la xerrada no va ser del tot com molts esperàvem; es van tractar temes de forma molt general, i vaig trobar a faltar opinions centrades en temes més díficils i que demanen més implicació, com la prostitució o l'avortament.

Lidia Paino Pardal

Anónimo dijo...

Hola a tots! Com sempre va ser una jornada interessant i fructífera, però comparteixo l'opinió de varis comanys de cara a que es podria haver enfocat més el tema de cara a la dona i els problemes que pateix ( avort...). El títol de la xerrada no era del tot adequat al contingut, tot i això va ser molt entretinguda. Salutacions.
Rosa Barceló

Anónimo dijo...

Bon dia!

Al igual que alguns dels meus companys, considero que la temàtica de la xerrada no es va centrar en el que s'havia proposat a priori. D'altra banda, en algunes intervencions no vaig entendre quin era l'objectiu al qual es volia arribar. Tot i així, vaig trobar que la intervenció de l'Ethel Sequeira va ser molt dinàmica i interessant.

Fins aviat!

Irene Gallardo

Anónimo dijo...

Hola! Primer de tot voldria felicitar altra vegada als organitzadors d'aquestes xerrades. Com ja han exposat alguns dels assistents va faltar una mica d'aprofundització a temes més relacionats amb la dona i la salut (abortament, prostitució, parts naturals...), però suposo que ve donat pel caire de ponents i els temes que venien a desenvolupar. Totes les parts van tenir la seva part profitosa però el que més em va agradar va ser la didàctica aproximació que ens va fer a l'Índia la Dra. Sequeira i d'ella vaig veure clar que a la Facultat o a nivell personal cal que els que ens volem dedicar al món de la salut ens formem com a grans coneixedors del món perquè el nostre dia a dia serà intentar solucionar els problemes de gent d'arreu i crec que per això és fonamental coneixer uns mínims trets de cada un d'ells.
Fins la pròxima!

Anna Escalé Besa

Anónimo dijo...

Encara que és evident que pel titol de la xerrada ens esperavem quelcom diferent, penso que va ser molt interessant, ja no pel que es va dir sobre el paper de la dona en la salut sinó per que almenys es va parlar sobre la situació de la medicina i la dona en un país que ens queda lluny, l'Índia.

Tot i que em va agradar que se'n parlés, em va semblar bastant increïble les imatges que es van veure sobre el país, sobretot si el coneixes una miqueta; per bé que tothom és lliure d'opinar el que vulgui crec que el que se'ns va ensenyar de l'Índia és poc representatiu del context sòcio-econòmic del país.

Pel que fa al que es va dir sobre la dona: poc a dir, només que és un tema massa ampli com per profunditzar en res en tant poc temps: s'hauria d'haver acotat més el tema.

Per últim m'agradaria que s'utilitzés el temps de després de les ponències per debatre el que s'ha parlat, ja que tots tenim coses interessants a dir i no es qüestió de convertit l'espai de debat en un monòleg.


Abans d'acabar, dono les gràcies als organitzadors, ja que és molt difícil aconseguir portar ponents de tanta qualitat com els que ens han anat parlant durant totes aquestes xerrades.

Anónimo dijo...

Bona tarda a tots i felicitats als organitzadors.
Veig que hi ha un sentiment generalitzat de que potser en aquest tema ens esperàvem una cosa més. Estic d'acord que a lo millor esperava tractar de temes més propers a la realitat de la dona. No obstant això, m'en duc d'aquesta xerrada un pensament de que potser s'haurien de plantejar les assignatures o les carreres de la salut, amb un punt de vista més global i no tant biològic si més no recordem que la salut s'ha d'entendre des d'un punt de vista biopsicosocial segons l'OMS.
Penso que aquesta és la gran fita formar a professionals que quan miri als seus usuaris tinguin i apliquin aquesta concepció.


CRISTINA

Anónimo dijo...

Bones! Estic bastant d'acord amb el que opina la gent de la conferència, no va estar malament del tot, perquè sempre es pot aprendre alguna cosa però el tema de la dona dona per molt més. És veritat que el que dura la conferència no dóna per explicar amb massa detall gaires aspectes però trobo que cap dels conferenciants es va mullar gaire i que per voler-ho tractar una mica tot no es va acabar parlant de res en gaire profunditat... Potser estaria bé de cara a les altres xerrades que vingués només un conferenciant o que es parlés de temes més concrets per a poder-hi entrar amb més detall. Tot i així felicito als organitzadors!

Fins aviat!!


Núria Rosas Ubasart

Anónimo dijo...

Bon dia a tots, estic d'acord amb els comentaris anteriors de que es va parlar poc de la figura de la dona en relació amb la salut, i que potser esperava una altra cosa d'aquesta xerrada, com un tractament de temes sobre la dona molt actuals i que ens interessen a tots. A part d'això, crec que el fet que hi haguessin exponents més coneguts també va influir en el fet que s'esperés més de la xerrada. De totes maneres el que si que va estar molt bé com sempre va ser l'organització, ja que pel fet que s'establís la videoconferència la classe estava menys poblada.

Gràcies,

Victòria Vilalta

Unknown dijo...

Hola!

Bé, a mi em va semblar una xerrada molt interessant per part de les tres ponents. Sobretot, em va interessar molt la situació de l'Índia (val a dir que aquesta ponent ho va fer molt bé). Sobre el que diuen alguns companys, sí, és veritat que potser els temes no van ser tractats de la manera que s'esperava (tenint en compte el títol del tema de debat) i que es va profunditzar en temes diferents als que pensàvem. Tot i així no va deixar de ser una excel·lent jornada.

Ens veiem a la pròxima. Vagi bé!

Anónimo dijo...

Abans de tot, com les altres vegades, felicitar als ponents i organitzadors de la xerrada del dijous perquè va ser molt interessant.

Potser sí que amb el títol de la xerrada ens podríem esperar alguna altre cosa, ja que el tema de la dona i salut pot abarcar molts aspectes diferents. Però, de totes maneres, la conferència va ser molt interessant i vam aprendre aspectes importants relacionats amb la salut i la societat i que no ens ensenyen a la facultat, per tant, va ser molt aprofitós.

En general, la conclusió més important que vaig poder extreure de la xerrada va ser que és imprescindible conèixer lo més bàsic respecte altres cultures i religions, ja que així ens podem apropar més al pacient i exercir millor la medicina fent que s’adapti una mica a cada persona vingui d’on vingui aquesta.

Fins el pròxim dijous.

Anónimo dijo...

Buenas tardes!

La idea que me gustaría plasmar con esta intervención no se aleja para nada con la del resto de la mayoría de compañeros: aún habiendo sido una conferencia interesante (con diferencia la tratada sobre la India, el papel de la mujer en el ámbito de la salud podría haberse enfocado un poco más, puesto que temas de actualidad relacionados directamente con la mujer, se trataron poco, o incluso, nada.

Salutacions!


Rubén Alarcón

Marta Villacampa Muñoz dijo...

Hola a tothom!

Va ser bastant interessant, encara que els continguts del debat van tractar de forma superficial molts temes d'actualitat i en cambi es van centrar bastant en les estadístiques dels diferents col·lectius. Es va crear un debat sobre si era correcte respectar que les dones àrabs poguessin escollir ser atesses per ginecòlogues; i aquest tema tant interessant i actual es va passar per sobre. A mi les estadístiques hem semblen importants, però l'anàlisis de la realitat, per a mi, és molt més important ara mateix.

Fins a la següent xerrada!

Anónimo dijo...

Hola a tots!

Haig de dir que sincerament esperava una conferència molt diferent a la que va haver. Crec que el tema era força interessant i que donava per molt, així que honestament vaig sortir força decepcionada
No se si es que no estava inspirada, però dues de les ponències em van deixar bastant indiferent. Es va fer una divagació parlant molt sense dir res concret, tenia la sensació d’escoltar un discurs inconnex sense direcció i no vaig saber veure a quines conclusions es volia arribar.
Pel que fa al torn de preguntes em va fer l’efecte que les respostes no eren clares o que ni tan sols responien el que s’estava preguntant.

Crec que la sensació general va ser de decepció. De totes maneres agrair a l’organització per tot l’esforç que estan posant per a que aquestes xerrades siguin possibles.

Edurne Sarrate

Anónimo dijo...

Bones! Coincideixo amb l'opinió general del blog; el tema de la dona dins el món sanitari actual es presentava interessant i tenint en compte els ponents podria haver donat molt més de si. Simplement crec que els conferenciants haurien de fixar-se en les idees generals tractades en altres xerrades ja que, tot i que de vegades es inevitable que es superposin, tinc la sensació que sempre acabem discutint el mateix. Gracies.

Gemma Cuixart Carruesco (3r medicina)


Va ser bastant interessant, encara que els continguts del debat van tractar de forma superficial molts temes d'actualitat i en cambi es van centrar bastant en les estadístiques dels diferents col·lectius. Es va crear un debat sobre si era correcte respectar que les dones àrabs poguessin escollir ser atesses per ginecòlogues; i aquest tema tant interessant i actual es va passar per sobre. A mi les estadístiques hem semblen importants, però l'anàlisis de la realitat, per a mi, és molt més important ara mateix.

Fins a la següent xerrada!

Anónimo dijo...

En mi opinión, sin fijarse en el "título" de la charla, yo diría que al igual que los anteriores, se basaba prácticamente en la inmigración. Se aportaron datos interesantes, que aunque relacionados, no hacían una referencia directa a la mujer. No obstante, debo decir que la charla fue de gran interés, y por lo que veo, el episodio de la India fue lo que más nos interesó a todos; con todo, la mujer quedó relegada a un segundo plano y no estuvo centrada en los temas más íntimamente ligados a la mujer en el plano de la salud.

Laura Fernández Touzón

Anónimo dijo...

Com molt bé han dit altres persones, jo també he trobat a faltar el significat del tema "Dona, salut i tradició". La veritat és que no he trobat gaire sentit en aquesta última xerrada. Espero la següent xerrada!

Anónimo dijo...

L'última conferència, tot i que molta gent n'hagi sortir decepcionada, trobo que va ser igual d'interessant que les altres. Potser la gent va a trobar a faltar la problemàtica que s'havia generat en les anteriors i però n'han sortit decepcionats, o s'esperaven sentir temes més típics i que tots coneixem. Trobo que ens van donar informació molt pràctica i actual i que més que fer-nos reflexionar ens va ajudar a saber el que està passant cada dia.

Anónimo dijo...

Hola a tots!
La xerrada del dijous passat va ser força interessant, sobretot l'aportació de la ponent de l'Índia, que ens va transmetre ben bé a tots l'entusiame pel seu país.
Tot i això m'agradaria comentar que ja em va sembla bé que la xerrada s'acabés enfocant cap a la dona immigrant i els problemes sanitaris però crec que també hauria estat interessant que s'haguessin comentat aspectes de la dona d'aquí, dels seus problemes de salut, de la seva implicació amb la medicina.
Però bé, ens va ser força útil la reflexió final sobre els problemes de les consultes, els casos de la nova població immigrant i crec que vam aprendre un cop més a mirar més enllà i a intentar entendre els problemes dels altres.
Gràcies als organitzadors, i fins la pròxima!

Pia Español Lloret
2n medicina

Anónimo dijo...

Hola a tothom!

Sincerament, la xarrada de l'últim dia no em va agradar gens.

Aprofito per reclamar més temps de diàleg, de debat, i que no es monopolitzi (com està passant alguns cops).

Fins la pròxima

Anónimo dijo...

Ivo Vives (el comentari de sobre)

Anónimo dijo...

Hola a tots!

Com a les anteriors ocasions, aquesta xerrada ha estat enriquidora i per tant, novament cal felicitar els organitzadors.

Tot i que entenc que la salut de la dona és un tema molt complex i difícil d'enfocar en una xerrada de 2 hores, penso que s'haurien pogut abordar aspectes tan actuals com l'atenció de la salut sexual i reproductiva.

Personalment, no em va agradar la intervenció de la consellera Geli, ja que trobo que parlava molt, divagava massa i tampoc no acabava dient res. Hauria pogut fer una aportació més interessant a la xerrada atès que des de fa més de 5anys que és consellera de Salut.

Ara bé, les reflexions sobre l'Índia i el paper que la dona històricament ha tingut i encara té en el manteniment de la salut a l'àmbit familiar van ser particularment interessants.

Fins la pròxima!

Eliseu Esterlich i Galera

surfandsun dijo...

És cert que els metges i els professionals de l' àmbit hauríem d' estar molt més formats en els processos d' acollida i conèixer de més a prop les tradicions dels nostres usuaris, sens dubte facilitaria la interacció i paliaria les possibles angloixes.
Recomano la película de Slumdogmillionare com a apropament a les condicions de risc del barri de Calcuta, i un altre documental que es diu "Los niños del barrio rojo"

surfandsun dijo...

Jennifer Tudury Tornos (comentari anterior)

Anónimo dijo...

¡Hola a todos!

Tal y como han expresado mis compañeros anteriormente, me sentí un poco decepcionada de la charla anterior por el hecho de no tratar temas actuales, el poco esmento que se hizo de la mujer con relación a algunos temas que actualmente son fruto discursión.
No obstante, he de decir que me pareció muy interesante la información que nos brindaron las tres ponentes, especialmente en la que se habló de la Índia.

Saludos a todos.
Tamara Martos Cárdenas.

Anónimo dijo...

Ei hola!

com sempre, primer felicitar a l'organització! realment costa que la gent es pegui per agafar lloc i té molt mèrit! XD

en referència a la xerrada he de dir que la que més em va agradar va ser la d'índia. segurament perquè trencava una mica amb l'esquema general de la xerrada i, en canvi, tenia un rerefons molt important pel que fa a la tradició i l'evolució d'aquesta. El tema de la primera ponent no em va acabar de fer el pes. Segurament perquè necessitava una mica més d'introducció per a situar-me en el tema i el vaig trobar a faltar. Vaig tenir la sensació tota l'estona de que no aconseguia lligar del tot la seva xerrada amb la temàtica global de la sessió. No és cap crítica. segurament és cosa meva, que no estava prou al loro del tema.

La part de la marina geli va estar bé, però clar, s'apropa més a la política que a la medicina. jaja

gràcies un altre cop.



Javier Marco Hernández
2n medicina

Anónimo dijo...

Hola!

Com tothom ha dit ja, altre cop, felicitats per l'èxit de les xerrades.

Tot i així he de dir que vaig estar una mica perduda durant tota la xerrada perquè ben be el tema de "dona, salut i tradició" no el vaig acabar de lligar amb les xerrades. Segurament va ser força interesant però potser faltava concretar una mica el tema o una breu introducció perquè les tres xerrades tampoc sé si estaven molt relacionades.

De totes maneres, és una crítica positiva i la xerrada per la resta d'aspectes va estar mol be!

Laura Condal Rovira

Anónimo dijo...

Hola!

Comparto la opinión de la mayoría de los comentarios anteriores en que la charla no tenía una dirección clara. Tuve la impresión que cada una de las ponentes hizo su exposición sin que al final hubiera un nexo común concreto entre ellas. De todos modos, hubo aspectos interesantes en las tres charlas.

Josefina López Domínguez

Anónimo dijo...

Hola a tots!
Com ja he vist, crec que no sóc l'única a la que la sessió li va semblar poca cosa. Jo com la majoria dels meus companys també esperava que es parlara més de la dona, no només com a agent de salut sino com li afecten directament altres temes relacinats amb la salut com són l'avortament, la prostitució o l'ablació. De totes formes no voldria menysprear l'esforç de les ponents, sobretot la de l'Esthel Sequeira ja que de totes em va semblar la més interesant.
Fins la pròxima sessió!

Anónimo dijo...

Hola!!

Estic d'acord amb tots els comentaris que s'han escrits. Tots esperavem altres punts de vista i una aprofondització en el paper de la dona. Crec que es va tractar molt de la immigració, com ja s'ha fet a altres xerrades.
Tot i això, crec que es pot treure una molt bona conclusió d'aquesta. Crec que es necessari per a totes les persones que ens dedicarem a l'àmbit de la salut, coneixer els mínims trets característics culturals de les diferents ètnies que viuen amb nosaltres i que haurem d'atendre. Amb això aconseguirem cobrir molt millor les seves necessitats, que segur que són diferents de les nostres, i evitar ofendre'ls amb aspectes que ells poden considerar important.
Igualment felicitats a tots els organitzadors

Lluïsa Sargatal Roca

Anónimo dijo...

Hola a tots!!!
Tot i que pensava, com molts dels companys, que la xarrada estaria més enfocada amb la dona i els problemes relacionats, em va sembalar igualment molt interessant, destacant sobretot la intervenció de l'Ethel Sequeiro, que ens va transmetre alguns dels aspectos més característics de la Índia.

Fins la pròxima!!!

Anónimo dijo...

Hola!!!
Com ja s'ha anat dient en els missatges anteriors, estic d'acord en el fet que la xerrada va ser molt general i va faltar aprofundir més en el paper de la dona.

Tot i això, em va agradar molt l'exposició de l'Ethel on d'una manera més dinàmica ens va endinsar una mica cap a la India!!!

Fins la pròxima!

Marta Solórzano dijo...

Hola a tots!
Respecte la darrera xerrada, penso que vam tractar molts temes sense centrar-nos en cap concretament, de manera que no em va quedar molt clar el fil conductor de la xerrada.
Em va agradar molt el que va explicar l'Ethel, com sempre que intervé sap transmetre el que pensa amb molta intensitat i, en aquest cas, ens va apropar una mica a la realitat de la dona a l'Índia.Però el que més em va agradar de la seva intervenció va ser la idea que va intentar transmetre fruit de la seva experiència com a metgessa de família: ens va dir que avui dia,degut a la diversitat cultural de les persones que formen la nostra societat, per ser un bon metge és imprescindible conèixer les peculiaritats culturals i ideològiques de cada un d'aquests grups, no n'hi a prou amb la medicina científica que ens ensenyen a la faultat. I va destacar que per avançar en aquest aprenentatge el que cal és inquietud per part de cada un de nosaltres. Així que endavant!
Respecte la Consellera, penso que li hauríem de proposar que tornés algun dia més estona per poder-li fer mooltes més preguntes (i insistir en que ens les contestés)!
Una abraçada!
Marta Solórzano

Anónimo dijo...

Bones a tots!

Si, a mi també em va semblar q tot i les 3 mencionaven la dona en contínues ocasions, faltava una major participació d'akesta.

En el primer cas, haig d dir q em va decepcionar bastant, deprés de la introducció tan bona q va rebre. Vaig perdre el fil en contades ocasions degut a la impresició del relat, segons em semblava a mi i als meus companys. Era tan abstracte, o potser era la monotonia del to..

La ponent que presentava la situació de la Índia va ser la millor sens dubte. No només x les imatges i la seva manera amena, sinó x la estructura de la presentació, q no va deixar punts en blanc del tracte q rep la dona en aquest país. Va saber combinar curiositats culturals amb dades estadístiques de tal manera q tots podríem haver explicat gran part del relat sense perdre detall, de encandilats q ens tenia..

Em va sobrar el toc d burocràcia q la Consellera no va saber perdre. Moltes dades però poc esclarecedores en quant a accions i actituds directes. Sens dubte em va agradar que mencionés com s'està actuant per evitar les ablacions de les nenes, un tema q posa els pèls d punta.. en general va ser molt positiu tenir-la a l'aula per veure-la com s'en sortia en el debat..

Mireia

Xisco Marín dijo...

Seguint la tònica de tots els companys que ja han escrit aquí, vaig quedar una mica decebut amb les tres tres ponents que van parlar a la conferència. La xerrada va ser interssant, però el tema no es va adequar molt amb les paraules de les ponents. Es va parlar de la dona però no en un context de la salut, sinó de forma general dins la societat. I veig que no sóc l'únic en pensar així. També crec que es va donar massa importància a la presència de la consellera de Salut, més importància que a les altres dues ponents, quan lo important eren les paraules i el tema i no tant la persona que les pronunciava.

Francisco José Marín Vives (4t Medicina)

Anónimo dijo...

Hola a tots!
Estic d'acord amb el que s'ha comentat fins ara, tot i que la conferència va tenir aspectes bastant interessants faltava que s'aprofundís més sobre un tema i que es seguís una mateixa línea durant tota la xerrada. El títol de la conferència era molt obert i es podia enfocar de moltes maneres, per tant es trobava a faltar una major concreció. Però tot i això esper amb ganes la següent conferència. Gràcies.

Cristina Jaume

Anónimo dijo...

Hola!
Personalment a mi la xerrada em va agradar bastant, potser l'exposició de l'antropòloga va ser una mica avorrida, però l'exposició sobre la Índia em va encantar...crec que és molt interessant que ens expliquin coses sobre una població immigrant en concret, o sobre la pròpia experiència de metges que es troben que han de tractar amb immigrants que tenen altres cultures i que sovint presenten malalties i problemes diferents... encara que no tinguem temps de parlar de tot, crec que és més enriquidor això que parlar de tot en termes generals.
Núria de la Torre

Anónimo dijo...

Hola altre cop, sóc Ariadna Fabià Mayans i com sempre volia felicitar als organitzadors pel bon funcionament d'aquestes xerrades i agrair als ponens les seves exposicions.

Si més no aquesta vegada tinc una petita queixa (per dir-li d'alguna manera) que consisteix en el següent: trobo que la xerrada del darrer dia sobre "Dona Salut i Tradició" era una mica massa pretenciosa. M'explio, crec que es van intentar unir en una sola xerrada temes massa importants, interessants i extensos com per a tractar-los tots junts. Això fa, segons el meu punt de vista, que es parlés de tot i de res a la vegada i que s'aprofundís poc en cada part de la xerrada que, organitzda d'una altra manera, hagués pogut donar molt més de sí.

Moltes gràcies i fins la pròxima!

Anónimo dijo...

Bon dia a tothom!
En primer lloc felicitar, un cop més, els organitzadors d'aquestes conferències i als ponents que hi participen.
Tot i ser un tema molt interessant el que es plantejava, crec que se'n va treure poc profit.
Esperava que la conferència aniria més enfocada a problemes en relació a la salut més exclusius de la dona, i no només sobre la funció d'aquesta com a agent de salut. Malgrat aquesta crítica, la xerrada em va semblar interessant i entretinguda i vull destacar en concret, la intervenció de la Dra. Ethel Sequeira per a la seva originalitat en la manera de transmetre algunes de les principals característiques de la índia en el tema de la dona, la salut i la tradició.
Fins a la pròximaaa!!!
Mercè Cuadras (2n medicina)

Anónimo dijo...

Hola a tots!!

Jo també he arribat a la mateixa conclusió que els meus companys, crec que el tema "dona, salut i tradició" era un tema potser massa ampli per fer una xerrada. Potser hagués estat més interesant de cara a poder treure unes bones conclusions que el tema hagués estat més focalitzat.
No obstant, com sempre es van sentir coses molt interesants, però potser massa disperses.


Fins a la pròxima!!

Catalina Moyá Salom

Dr Kiki dijo...
Este comentario ha sido eliminado por el autor.
Dr Kiki dijo...

Si amb alguna cosa m'he de quedar de la darrera xerrada va ser amb que si be les dones juguen un paper fonamental alhora de cuidar als malalts, a l'actualitat la dona s'ha incorporat plenament al mon laboral i ha abandonat el rol de mestressa de casa. Em va agradar molt la idea de que calia donar una educació a l'escola sobre com cuidar a les persones malaltes i a la gent gran, fet que com a futur profesional de la sanitat considero fonamental per tal de descongestionar les urgències i en general la sanitat pública.

Enric Vergés Gil

Anónimo dijo...

Hola a tots! Com ja han comentat la resta de companys potser no ens esperavem aquest tipus de xerrada i confiavem amb que es tractarien alguns temes que ara mateix estan en debat social,com ara l'avort. A banda d'això em vaig quedar amb dos aspectes de la conferència, primer el reconeixement de la importància de les mesures primaries de "salut a casa" que sempre recauen sobre la dona i segon, la proposta de formar les persones que avui en dia supleixen aquesta figura (ja que les dones ens em anat incorporant al món laboral) cuidant tant d'ancians com de nens petits. També m'agradaria donar l'enhorabona per la conferència sobre la índia, en molt poc temps va despertar el meu interès cap a un pais per a mi desconegut.
Fins aviat.

Maria Margaret Mercadal Hally

Anónimo dijo...

Bones!!

El debat em va semblar, si més no, interessant, com sempre.

La dona ha tingut sempre un pes molt important en la seva famñilia per ser la que cuida dels fills i es preocupa de la casa. Això té més importància en les societats menys desenvolupades, perque en la nostra, cada cop l'home i la dóna s'estan igualant en quant a importància en aquest aspecte.

Tanmateix, encara ara té molt de pes, i cuidar la seva salut, implica cuidar la dels demés membres de la casa, peròmoltes vegades, la pròpia la descuiden per cuidar de la família... Així que crec que s'haruia de treballar aquest aspecte.

Salutacions!

Anónimo dijo...

L'última xerrada de "Dona,salut i tradició" penso que, com molts dels meus companys, no es va donar l'èmfasi que molts esperàvem. Malgrat això, la xerrada sobre la Índia em va semblar molt interessant i amena.

Anna Planas Ballvé

Anónimo dijo...

L'última xerrada de "Dona,salut i tradició" penso que, com molts dels meus companys, no es va donar l'èmfasi que molts esperàvem. Malgrat això, la xerrada sobre la Índia em va semblar molt interessant i amena.

Anna Planas Ballvé

Ellargo dijo...

Saludos compañero!!! Como viene siendo costumbre las charlas estan siendo en general muy amenas y interesantes...deacuerdo con los otr@s participantes el tema de la mujer estuvo planteado de un estilo que en mi propia mente no se habia formado, a la hora de inmaginarme de donde irian los tiros...Como por ejemplo como está ayudando el aumento de facultativas mujeres en la salud, a que mujeres inmigrantes realicen consultas ginecologicas....desnudarse etc
Jose carlos Real

Anónimo dijo...

Hola a tothom!

Després de tantes setmanes sense cap conferència, potser reempendre amb aquesta va decebre una mica. No cal dir que en general van ser força interessants. Però no és el que es va tractar sinó el que NO es va tractar el que em dona aquesta sensació de que podria haver estat millor. Certament, sembla que les diferents parts de la xerrada no estaven del tot ben sincronitzades en quant als temes, i vaig trobar a faltar d'altres més relacionats amb la dona i la salut (com, crec, que la majoria esperàvem).
Tot i així, trobo que les conclusions finals van ser força interessants i, un cop més, ens van portar a reflexionar.

Anónimo dijo...

Com molts dels comentaris que he llegit, penso que la darrera xerrada no va ser del tot el que esperava. Creia que la conferència faria més referencia a temes com l'abort, l'ablació, la prostitució...
La part més interesant i amena va ser la de la Índia on se'ns va mostrar una cara diferent d'aquest país.

De totes maneres, gràcies per continuar amb aquestes xerrades ;)

Fins aviat!

Anónimo dijo...

Bona tarda,

LLegint alguns dels comentaris anteriors dels damés companys i companyes m'adono que la valoració de la xerrada del passat 19 de febrer és molt generalitzada. La meva opinió,que és compartida, és que s'hauria d'haber parlat més de la dona perquè es va centrar massa en temes de salut.
Remarco que s'hauria de preveure millor el temps disponible després de les ponències per a comentar i debatre les explicacions donades anteriorment.
Vull agraïr a Ethel Sequeria que ens hagin recordat els títols dels llibres que va recomanar. I altre vegada, felicitacions a l'organització!

Paula Ferrer Armengol

Anónimo dijo...

Hola a tots i a totes,

Coincidint amb un company jo també penso que els metges i els professionals de l’àmbit haurien d’estar molt més formats en els processos d’acollida i conèixer de més a prop la cultura dels usuaris immigrants. És per això que penso que la xerrada va estar bé, perquè els metges han de tenir una visió més que medica dels seus pacients, com la mirada antropològica. Tot i això crec que si s’hagués aprofundit sobre la dona immigrant a Catalunya hagués estat més positiva.
L’única intervenció que personalment em va decebre i no va respondre a les expectatives va ser la intervenció de la Consellera Geli, bàsicament per l’enfocament que va fer sobre el tema i per no contestar adequadament les preguntes que se li van formular.
Sincerament penso que la xerrada va ser de bon grat.

Sergi Fortià Darder

Anónimo dijo...

Com han dit en diversos comentaris,en aquesta xerrada es va trobar a faltar el fet de centrar-se més en la dona, sobretot en temes actuals que l'afecten.
La que em va semblar més amena i interessat va ser la de l'índia , ja que donava una mica la visió de la dona en la societat índia, així com la seva tradició.
En les altres xerrades vaig trobar a faltar idees més concretes i centrades en la dona de la societat actual.
Gràcies,

Cristina Manzano

Anónimo dijo...

Hola! Casi se'm passa d'escriure-hi!! Doncs bé.. com han dit la majoria de participants del blog, jo m'esperava molt més de la xerrada sobre la dona. Va faltar aprofundir en aspectes més actuals com l'avortament i la igualtat de gènere dins l'àmbit de la Medicina.

Fins aviat!

Anónimo dijo...

Sincerament no esperava que fós un debat tan general sobre drets de les dones i sobre com la tradició les ha oprimit, sino un debat més centrat en la medicina, que és el que ens escau.

Anónimo dijo...

Hola a tothom!

Estic d'acord amb els meus companys en que no es van tractar molts dels temes que pensàvem que tractarien. Crec que tots esperàvem més de la xerrada. Però tot i així em va encantar l'exposició de l'Ethel, ja que ens va aproximar molt a un país tan diferent al nostre com és la Índia.

Un altre punt que em va fer reflexionar molt va ser les dificultats que pot haver-hi entre metges i pacients inmigrants, tant en malalties, com cultures o llenguatges diferents. És impossible aprendre tot sobre tots els pobles arreu del món, però sempre hem d'intentar aproximar-nos al major nombre, per tal de saber actuar bé en totes les situacions que se'ns puguin presentar.

Fins el pròxim dijous!


Cristina Capdet Santiago

Solde17 dijo...

Hola altre cop!! Com molt bé diuen els meus companys, crec que la xerrada va intentar concretar temes massa extensos que potser s'haguessin abarcat de manera més adequada en diferents conferències... El tema central de la xerrada del dijous enlloc de dirigir-se fonamentalment a la relació dona-salut, es va posar sobre la taula el paper de la dona en general, fet, com ja hem comentat la majoria, poc "adequat" (per dir-ho d'alguna manera).
Tot i així, felicitar als ponents i organitzadors perquè va ser una xerrada interessant tal i com les altres que hem tingut fins aleshores.

Fins el proper dijous!!

Laura Soldevila (4t medicina)

Unknown dijo...

Encuentro que la charla ha estado muy interesante pero totalmente desvinculada del ámbito médico y de la mujer que es de lo que teóricamente se debería haber tratabo.
Está muy bien conocer otras culturas como la índia que muy bien se nos expuso, pero no me parece bien que se nos anuncie una sesión sobre la mujer y la salud entorno a esta y que solo se nombre de soslayo con comentarias culturales.

Andrés Barba Joaquín

Anónimo dijo...

Bon dia!llegint per sobre diversos comentrais em repetiré dient que a mi també em va decebre una mica la xerrada. Potser el títol de la xerrada m'havia fet pensar que estaria encaminada d'una altra manera perquè vaig trobar a faltar el fet de centrar-se més en la dona. Per mi va faltar aprofundir més en alguns temes dels quals només es van dir coses molt generals.
Dels temes que es van tractar m'agradaria destacar el de l'Índia, el qual em va semblar molt interessant, ja que donava una mica la visió de la dona en la societat índia, així com la seva tradició.
De totes maneres agraïr a la organització per la seva feina i per permetre que poguem estar més cómodes gràcies a la videoconferència a l'altra aula que permet que estiguem més amples!

Moltes gràcies

Andrea Tortosa Rodríguez

Anónimo dijo...

Hola!
La darrera xerrada va ser força interessant tot i que abans d'entrar creia que s'enfocaria més a la dona en una questió més sanitària i no tant general com vaig trobar. Crec que avui en dia, la dona és un punt molt important a l'àmbit sanitàri. Nomès cal entrar a qualsevol hospital i fer una ullada al nombre de dones que hi ha. A més a més, tal i com va dir una de les conferenciants, un gran nombre de dones immigrants es converteixen en cuidadores de persones grans. Per aquest motiu, crec que la sanitat s'adapti a aquesta nova situació i actui. Per exemple, no estaria malament que s'impartissin cursets a totes aquelles persones que vulguin tenir cura d'alguna persona malalta, com aquestes dones immigrants,per tal de no perjudicar la seva qualitat de vida o estat de salut.
Fins aviat!

Marta Campos Vall (4rt de medicina)

Anónimo dijo...

Penso el mateix que algú ja ha comentat i és que pensava que la xerrada aniria més enfocada cap a un terme socio-sanitari. Tot i així, va ser prou interessant.

També m'agradaria comentar sobre l'obertura de la altra sala: la veritat, per les 6 persones que érem allà dins no feia falta habilitar-ne una altra, ja que provablement hi haguéssim pogut estar-hi.

Lloreç Miravitllas

Anónimo dijo...

Hola!
Crec que ha estat una de les millors xerrades que hem fet fins ara. Tot i que vaig trobar a faltar que es parlés una mica més de la dona i no es generalitzés tant.
Fins dijous,

Raquel Vergés.

Anónimo dijo...

Hola! el que més em va agradar de la xerrada va ser la ponència sobre la India, ja que ens va exposar una cultura que sempre m'ha cridat l'atenció. Com molts altres companys opinen, penso que la xerrada va ser bastant general.

Anónimo dijo...

Em sumo al comentari que ha fet la majoria de gent i comento que la xerrada, tot i ser interessant, no va tenir l'enfoc que jo esperava. Penso que s'haurien d'haver tractat temes que afectessin directament la dona, que s'haguessin de millorar i dels quals tothom hagues pogut opinar, i que de ben segur haguessen donat lloc a un debat força més perticipatiu.

Mireia García Batanero dijo...

Hola a tothom!

Primer de tot, com la gran majoria dels companys, no m’esperava que la xerrada anés perl camí que va anar dient-se: “Dona, Salut i Tradició”. No obstant, tampoc crec que s’hagi de fer una crítica tan gran, ja que el tema de la dona és un tema molt ampli que abarca moltíssimes coses, i a la conferència se’ns va donar un punt de vista, ni millor ni pitjor, simplement un més.

La part de l’Índia fou la que més m’interessà, i crec que tenia gran relació amb el tema que jo esperava. Es va parlar sobre la tradició índia, que la dona no és benvinguda al néixer i que, per aquest motiu, el ginecòleg ha d’ocultar el sexe del fetus, per tal que no se’l mati en cas de ser nena, que les noies solament tenen la funció de tenir fills i crear una família, i les crien per ser bones esposes, i bones mares, que hi ha molts matrimonis de conveniència... Aquestes coses ens semblen xocants, en una cultura com la nostra que cada cop més comença a rendir-se al feminisme. Però cal recordar que la nostra societat també ha estat masclista, i que des de fa molt poc la dona ha començat a exercir un paper igual que l’home; bé no vull entrar al tema perquè tots sabem que això no és cert i que una dona cobra menys per exercir el mateix càrrec que un home.

En fi, el tema que més he trobat a faltar ha estat el de la dona en la salut, que realment ens interessaria més, ja que fem medicina. Si bé els ponents n’han fet una pinzellada, no m’ha semblat suficient... Perquè crec que, com es va dir, la dona en la salut és fonamental, ja que encara és la mare la que més es preocupa de portar als nens al metge quan creuen que estan malalts, són elles les que valoren el grau de malestar que té el nen i, a partir d’aquí, decideixen si el duran al metge o no és tan greu...

Bé, no em vull allargar més, ja que la discussió portaria setmanes....

Salut i cooperació.

Mireia García Batanero

Anónimo dijo...

La xarrada no em va agradar gaire

Tot i que el tema semblava interesant no em va semblar que cap dels ponents exposés el tema amb profunditat, a excepció de la Consellera, la exposició de la qual, em va semblar més interesant.


M'agradaria destacar el nerviosisme de la primera ponent, em va fer bastanta gràcia





HOraci Briansó

Anónimo dijo...

Hola a todos! Estoy de acuerdo con muchos de mis compañeros que sin dudarlo la intervención sobre la mujer en la India fue la más educativa y la que mejor reflejaba el rol de la mujer en otra cultura desconocida para la mayoría, que supongo ese era el motivo de la charla. Me llamaron mucho la atención varias de las cosas que explicó como que en la India se prefería tener hijos y no hijas por el hecho de que en un futuro durante vejez sería el hombre el que se encarga de los padres y la hija está a la disposión de la familia del marido. Destaco estó porque en las sociedades occidentales siempre suele ser la mujer la que desempeña el papel de cuidadora.
Quizás si que hubiera estado bien hablar de temas más de actualidad sobre la mujer y menos de estadisticas y números, pero pese a todo me gustó bastante.

Gemma Castillo Grima

Anónimo dijo...

Bones a tothom!!!

Particularment, la xerrada de l´últim dia em va semblar interessant, sobretot la participació de l'Ethel, ja que la va fer molt amena i distreta. Ara bé, també li vaig trobar unes quantes mancances, com ara, el poc debat sobre temes de salut que afecten específicament a les dones.
A més, la participació de la consellera la vaig trobar molt formal i que no se centrava molt en el tema de la xerrada, segons el meu punt de vista. Pensava que parlaria de malalties que afectaven més a les dones a casa nostra i vaig trobar que no en va fer molt d'esment.

Fins aviat!!

Anónimo dijo...

Bones a tothom!!!

Particularment, la xerrada de l´últim dia em va semblar interessant, sobretot la participació de l'Ethel, ja que la va fer molt amena i distreta. Ara bé, també li vaig trobar unes quantes mancances, com ara, el poc debat sobre temes de salut que afecten específicament a les dones.
A més, la participació de la consellera la vaig trobar molt formal i que no se centrava molt en el tema de la xerrada, segons el meu punt de vista. Pensava que parlaria de malalties que afectaven més a les dones a casa nostra i vaig trobar que no en va fer molt d'esment.

Fins aviat!!

Sílvia Roig Bosch

Anónimo dijo...

L'última sessió va esser molt interessant a l'hora de veure el paper de la dona en diferents cultures i ens ha de servir per afavorir encara més el paper de la dona a la nostra societat i reconèixer el seu mèrit. La intervencio de l'antropologa va ser poc fluida i sincerament aborrida, tot i que el contingut era bo. El que més em va agradar va ser la participació de la Ethel.
David Priego Carrillo

Anónimo dijo...

Buenas tardes

Creo al igual que mis compañeros que la conferencia, no se centro en el tema principal, aunque si quiero destacar que me encanto la charla de la Dra. Ethel Sequeira sobre la India, al hacer que la veamos tan cercana

Un saludo
Helga Zeitz

Anónimo dijo...

A mi parecer la ponencia más interesante fue la de la consejera y la más curiosa fue la de la India. Comparto la opinión sobre la falta de sustancialidad aunque, quizás ha sido un problema de mala interpretación del tema a tratar por nuestra parte.

Creo que es necesario que os profesionales de la salud conozcan las diferentes culturas y costumbres, sobretodo, de la gente immigrante que más frecuenta nuestros sistemas sanitarios. Aunque, nuestra adaptación sigo pensando que tiene que llegar hasta cierto punto. Por supuesto hay que facilitar e intentar una bienvenida para todos aquellos que vengan pero, siempre teniendo en cuenta que este no es su país. Hay otra cultura y, en definitiva, otras formas de hacer que podemos modificar hasta cierto punto o, mejor dicho, hasta el punto en que no resulte un problema para nosotros. P.ej. no creo que sea lo suyo tener traductores, un ginecólogO simpre de guardia o quirófanos para hacer circuncisiones. Creo que sería cuestión de ayudar en la medida de lo posible y no más allá siempre que ese más allá implique perjudicar a la gente que desde que nació lleva cotizando en el sistema de salud.

Anónimo dijo...

Hola!

Trobo que la xerrada de l'ultim dia va ser interessant per coneixer la situació de la dona i dels problemes que li rodejen. Encara que penso que podia haver matitzat una mica més, en temes més concrets, però també entenc que el temps era limitat.
En global però em va agradar!

Anónimo dijo...

Hola a tothom!
A part de que com sempre les xerrades van ser molt interessants, m'agradaria comentar que el que em va semblar més interessant va ser la part en la que es parlava sobre com s'han d'enfocar des del punt de vista dels metges i sobretot els d'atenció primaria la gran diversitat de papers que assumeix la dona en les diferents cultures que avui en dia es barregen a ls nostres consultes. No obstant, va ser una llàstima que no es pogués continuar amb el debat que va sorgir arrel d'aquest tema perque en algun moment o altre tots ens hi haurem d'enfrontar i veure quin paper volem adoptar.

gemma cantero caballero dijo...

bona tarda a tots companys,

un petit comentari sobre aquesta xerrada que ma semblat que ha estat bastant be encara que fent referencia al que han dit altres companys he trobat a faltar alguns temes mes polemics i mes d'interes actual pero encara aixi ha estat be

un mes més gracies per donar-nos l'oportunitat d'aprendre tant en aquestes xerrrades

Anónimo dijo...

Hola!
Respecte a lo del debat sobre quin és el paper que hem d'adoptar els metges davant de l'arribada de noves cultures a la consulta, a la conferència només es van parlar de dues posicions, o l'inmigrant s'adapta o el metge s'apren tot sobre el gran nombre de cultures amb les que tractem. Des del meu punt de vista, el metge ha de fer un esforç per obrir-se a aquestes noves maneres de viure ja que no deixen de ser aspectes que cal saber de cada pacient com els antecedents familiars o de que treballa. Però, per altra banda, els pacients no han d'oblidar que no sempre podem estar al corrent de tots els detalls, i que si en son conscients i ens ajuden nosaltres també els podrem ajudar millor a ells.

Anónimo dijo...

Bona tarda companys i companyes!

En primer lloc agrair un poc més els esforços dels qui us encarregueu de preparar totes aquestes xerrades! A més en aquesta última vau afegir la videoconferència a l'aula 2, tot i que seguia havent-hi gent asseguda al terra de la 1 (jo mateixa), perquè mai serà el mateix que veure les cares directament ;).

Bé, la meva impressió desprès de la xerrada es podria resumir en el que ja s'ha anat comentant en aquest blog: em va encantar l'apropament cap a la cultura índia, i les altres dues xerrades les vaig trobar interessants tot i que els trets no van anar per on jo esperava i hauria volgut (em refereixo com moltes de vosaltres al poc aprofundiment, explicació i plantejament de possibles solucions o alternatives a la situació actual de la dona pel que fa a la seva salut com a tals, és a dir, a temes com l'ablació del clítoris en altres cultures, l'abort, malalties que excusivament o amb major freqüència afcten a les dones, etc.) Tot i això, em van semblar molt profitoses igualment, i a més em vaig sorprendre a mi mateixa: Us podeu creure que no havia pensat mai en l'enorme paper de les dones per a la salut?! Evidentment no només els metges s'encarreguen de la salut de la població, sino que cadascú mira per la seva pròpia, i les dones assumeixen aquest paper de tenir cura de la salut sobre elles i a més normalment sobre la seva família!!

Laura Sánchez Pallarès
3r medicina

Anónimo dijo...

Hola a tots,

Llei de l'abortament, diagnostic precoç del cancer de mama, vacuna del HPV, violencia de genere, VIH, i una llista de que podriem completar entre tots sobre els problemes de la satlut de les dones que vaig trobar a faltar, això si, els representants de la universitat per llepar-li el cul a la consellera Geli si hi els vaig veure.
Així ens va...

Salut!

Anónimo dijo...

Hola a tots!

potser una mica tard, però m'agradaria felicitar en primer lloc als organitzadors i als ponents que estan participant en aquestes jornades, ja que estan sent molt interessants i profitoses, tant o més que les de l'any passat.
Sobre la xerrada de l'altre dia, només dir que potser és veritat això que diuen els companys que es va parlar més sobre immigració que no pas sobre dona i salut, ja que és un tema molt recorrent. Tot i així, va ser interessant, especialment l'exposició sobre la India.

fins aquest dijous!

Anónimo dijo...

Esta sesión fue muy interesante. Creo que es importante que se hable un poco mas del papel de la mujer en la sociedad. Que por señal es de una extremada importancia tanto a nivel familiar como económico y sanitario. Tenemos que luchar por la máxima igualdad (cuando hablo de igualdad me refiero a todo el tipo de desequilibrios que puedan existir en nuestra sociedad).

Lidia dijo...

Hola a tothom!
Penso que la xerrada va estar acceptable, però vaja, no em va convèncer del tot, suposo que perquè m'esperava una altra cosa. No és que es parlés poc de la dona, sinó que els temes estaven mal plantejats, era una visió mal enfocada! I pel que fa al tema de l'avortament, la prostitució...i molts altres temes polèmics que veig que alguns companys han trobat a faltar, jo penso que si la xerrada hagués estat més interessant no hi hauria hagut la necessitat de tractar-los!
No obstant tot això, haig de dir que en general les xerrades tenint força nivell!
Lidia Bos Real

Anónimo dijo...

Hola a todos.

Como siempre, mi comentario llega un poco tarde… Solo quería hacer mención a que la pasada conferencia fue bastante interesante.
Sí que es cierto que quizás se esperaba más, en el sentido de que se habló poco en relación a la mujer y su papel en el contexto sanitario. No sé, puede ser que la sensación viniera por el hecho de que la mayoría de personas que estudian medicina son mujeres. Creo que es un tema del que se podría haber sacado más juego.
A parte de esto, recalcar la participación de Esthel Sequeira pues fue muy visual aunque le faltó mucho profundizar en la situación de la mujer en la India (también es que sólo tenía 20 minutos para hablar de algo de lo que podíamos hablar durante horas) pero posiblemente me llamó la atención más ya que se trata de un país que me fascina.


Clara Lazaro Poveda

Anónimo dijo...

Hola!!
Tot i comentar bastant tard, volia exposar la meva impressió sobre la xerrada anterior. Tal i com molta gent ha dit el contigut de la xerrada finalment no va estar molt acord amb el títol, tot i així personalment em va agradar molt (sobretot la de la Índia) i encara que sigui un tema que s'estigui tocant molt en aquestes xerrades penso que és molt interessant i enriquidor ja que d'aquests temes durant la carrera no en parlem en la programació i al cap i a la fi això serà una realitat que en la pràctica mèdica ens hi trobarem i per a mi moltes de les coses i temes que hem anat parlant eren bastant desconegudes.
Per últim, expressar que l'aportació de la noia del Marroc en que exposava va ser molt interessant ja que el fet que les dones marroquines vulguin una dona com a ginecologa és un fet que aquí també passa pel fet de sentir-te més còmode a l'hora de visitar-te i per tant si és per aquest motiu realment, no som tant diferents com socialment podrìem pensar.
Fins demà!
Elena Sacristan

Anónimo dijo...

Hola a tothom!

Com la major part dels meus companys penso que els temes de les xerrades es van desviar força del que en un principi tenia en ment sobre la conferència.
Vaig tenir la sensació que es va donar una visió molt general sobre el paper de la dona en la societat però remarcant molt poc el seu paper en l’àmbit de la salut. També estic d’acord amb els que creuen que s’haurien d’haver tractat temes més conflictius com ara són l’avortament, l’ablació...
Tot i això, em va fer reflexionar molt el fet de que els professionals de la salut han d’anar molt més enllà del tractament d’un pacient. És necessari conèixer altres cultures per tal d’evitar error i poder atendre correctament als pacients.

Moltes gràcies i fins la pròxima!

Sandra Aixut (2n medicina)

Anónimo dijo...

Hola a tothom!

Com sempre felicitats als organitzadors i als ponents per una xarrada interessant i d'actualitat. Ara bé com la majoria opino que els temes de les exposicions i de dels debats no van estar del tot centrats en la salut de les dones ni hi ha hagut massa relació amb la clínica. Tot i així m'ha semblant remarcable poder fer arribar la nostra veu en directe a una dirigent política.

Ioana Stefan (2n medicina)

Unknown dijo...

Hola! Fa dies que penso "ostres, he de participar al blog!" i al cap d'una estona ja se m'ha oblidat. Dic això perquè suposo que és com em va deixar la xerrada de l'altre dia. Em va decebre bastant, i no diré que no es tractessin temes interessants (el que més em va agradar va ser la ràpida mirada a la societat índia...) però després de tota la parafernàlia de neteja, mesures de seguretat etc. per la presència de la Molt Honorable concellera, penso que el tema que tots esperavem va quedar en un segon o tercer terme...
Gràcies però a l'organitzzació que cada mes fan una feina diguem-ne diplomàtica que també s'ha de reconèixer!

Júlia Mitjans

Anónimo dijo...

Hola!

Com he anat llegint que deien molts companys i companyes, no es va tractar el tema de la dona tal i com jo m'esperava. Creia que ens donaria una visió sobre com la dona està implicada en la salud, sobretot una bassant més tradiciona. Però després, reflexionant sobre les meves espectatives, m'he adonat que no sabia ben bé què esperava, ja que és un tema àmpli i difícil de tractar. Per això, tampoc crec com hagués estat millor la xerrada, l'única cosa que us puc dir és que hi vaig trobar a faltar la dona com a protagonista.

Ah, vull remarcar una cosa.
Em va decebre molt l'intervenció de la Geli. Espero que estiguem en un debat lliure i ningú es prengui malament la meva opinió, una com la de qualsevol altre.
La vaig trobar una mica... vulgar. Em va semblar com si no sapigués de què estava parlant, tota l'estona es referia a "les enquestes". No va dir res que em sorprengués i va ser, de bon tros, la ponent que em va agradar menys.
I això no ho dic per criticar-la i prou. El que em sap més greu de tot això no és que com a ponent la trobés ridícula, sinó que la tractaven com una reina només pel títol de "consellera".
Em pensava que aquestes xerrades serien diferents, que no anirien a llepar el cul als polítics i que no acabarien la xerrada abans només perquè la Geli és qui l'ha de tancar i té pressar. I els segurates feien pena!

Ara ho he tornat a llegir i la veritat és que em sap greu dir-ho amb les paraules que ho he dit, però no en trobo d'altres.

No us ho prengueu malament, sobre tot aquells que organitzeu les xerrades. Falta més gent com vosaltres en aquest món, però aquesta acció vostra no la recolzo.

Carme Romagosa

Anónimo dijo...

oh, siusplau
acabo de veure les meves faltes!
perdoneeeu!

Anónimo dijo...

Hola!

Estic d'acord amb els meus companys, tot i que va ser entretinguda, crec que no van aprofundir en alguns temes que haurien estat molt interessants.

Van plantejar la "qüestió" de si les dones ajudaven a la salut pel fet de que a vegades intentaven ajudar als malalts sense anar al metge i retrassaven la visita al professional. Jo crec que en alguns casos va bé que es facin les "cures de les àvies" ja que hi ha molta gent que va al metge quasi sense motiu aparent i després hi ha colapses... És bastant difícil informar a tothom del signes d'alarma davant alguna patologia pel que aquest tema crec que és de difícil abordament...

Ens veiem aquesta tarda!!!!

Anónimo dijo...

Hola a tots i totes!

Sort de la intervenció de l'Esthel Sequeira, sense dubte la millor ponent de les tres.
No voldria desanimar als organitzadors (a qui envio un missatge d'agraïment pel seu esforç), però realment comparteixo la sensació de decepció que heu expressat tots vosaltres. Podria haver estat una conferència molt molt molt interessant si haguessin decidit incidir en algun dels mil·lers de temes enmarcats en el tema "Dona, salut i tradició", però tinc la desagradable sensació d'haver assistit a un ball de paraules (la majoria del temps) sense cap intenció d'incitar el debat de cap tema en particular.

A veure que tal la següent xerrada, promet!

Alejandro Mazarro Campos

Anónimo dijo...

Bona tarda a tothom!!

Estava mirant una mica per sobre els comentaris i m'agradaría resaltar el de Jordi López Pardo perquè justament allò és el que jo tenia pensat trobar-me a la xerrada.

Si més no, crec que s'ha d'aplaudir l'Ethel Sequeira perquè vaig tenir la sensació que va aixecar la conferència d'una forma extraordinària i ens va aconseguir encuriosir per la película 'Slumdog Millionaire' que des d'aquí us recomano!

Ens veiem aquesta tarda!

Ana Triguero Moreno (2n al Clínic)

Anónimo dijo...

Hola a tothom!
He estat repassant molts dels comentaris dels meus companys, i veig que la majoria coincidim en el mateix... Malgrat el tema de la xerrada prometia molt, i es feia de preveure molt interessant, personalment crec que no es va centrar en els punts que més interessaven a tots sobre el tema. Felicitar des d'aqui a la Dra.Sequeira, que va tenir sens dubte la intervenció més interessant i amena,acostant-nos al paper de la dona en un altre cultura. Per altra banda, la intervenció de la Consellera crec que no es va acabar d'adequar al tema de la xerrada, i amb tantes estadístiques va acabar fent-se una mica aborrida.

Fins la propera!!

Cristina Comas Bedmar

Anónimo dijo...

Bon dia!


Em va semblar molt interessant dedicar una sessió a la relació de la dona amb la salut. És evident que aquesta hi ha jugat i segurament hi segueix jugant un paper clau en la salut de la família i per tant de la comunitat. En la nostra societat això ha estat així però potser ara s'insisteix més en què no ha de recaure tan sols en la seva figura. Entenent així la renovació del paper de la dona en la fa´mília com un membre més i no la responsable exclusiva de la seva cura. Això inevitablement ens desplaça a observar altres cultures. Vaig trobar molt molt interessant l'exposició sobre el sistema de salut a la Índia, llàstima no haver-nos pogut extendre més. I això em fa pensar que en les societats més "matriarcals" la feina és doble; per una banda aprofitar-ho per conscienciar-les de procurar la màxima salut per la seva família i per elles, ja que hi tenen molta influència, però alhora procurar la màxima llibertat i reconeixement per a elles.

Això és tot, moltes gràcies!

Anónimo dijo...

Hola!
Primer de tot felicitar als organitzadors de la xerrada. Ja ha quedat ben clar que la majoria esperàvem una altra cosa d'aquesta xerrada. Tot i així, la valoro positivament com valoro també la intervenció d'Ethel Sequeira, que molt oportunament va relacionar el discurs amb la pel·lícula que han tret fa poc i que parla de l'Índia.

Víctor Caballero Illanes
2n Medicina

Anónimo dijo...

Hola a totes i a tots,

He llegit algunes de les opinions dels meus companys I estic totalment d’acord amb el que es diu. La veritat es que el títol “dona, salut i tradició” es massa extens i la xerrada va aprofundir poc. Tot i que les ponents van dir coses molt interessants, opino que seria millor centrar una mica mes la qüestió en algun aspecte en concret ja que del tema de la dona i la salut se’n pot treure molt de suc.

Clara Padró Casas

Natalia Pujol dijo...

Hola a tots!
Jo també estic d'acord amb els comentaris que s'han fet fins ara.
La veritat és que la xerrada podria haver estat molt més interessant ja que el tema donava molt de sí i trob que es va tractar poc comparat amb el que es podria haver tractat.
Moltes dades sobre dones i els problemes que més l'afecten però poc vàrem aprofundir en aquests problemes...
Encara així, destacariaa intervenció de la Dra. Sequeira que va fer de la xerrada algo un poc més agradable.

Anónimo dijo...

Hola a todos. Coincido con casi todos los que han escrito en el blog en que no se profundizó suficiente en el tema central del debate:la mujer, se hicieron breves comentarios pero se quedó en eso. Nos esperábamos otra cosa.Por otra parte, encontré muy interesante la exposición sobre la l'Índia.

Yolanda Prats dijo...

Bon dia a tothom! veig que les opinions són més o menys les mateixes. Jo volia felicitar a la Dra. que ens va explicar la situació de la dona a l'Índia perquè crec que va ser la part que va quedar més clara i va tocar tots els aspectes (encara que no es va profunditzar al màxim). Ens a ajudat a veure diferents punts de vista, dones provenents de diferents cultures, i que ens trobarem en un futur quan siguem futurs metges.

Anónimo dijo...

La xerrada va ser profitosa, com totes, però potser vaig trobar a faltar que s'especifiqués més en el tema, i que es fagin en general més com a debat que com a només exposició.
Va ser tot molt general i amb molta estadística, però sí que vam poder reflexionar sobre el tema.
Una abraçada

Unknown dijo...

Hola a tots,
Com molts companys han dit, vaig trobar que va ser una de les xerrades més fluixes. Potser perquè pensava que s'enfocaria d'una manera diferent...
Tot i així, em va agradar molt el tema de la dona a l'Índia.

Astrid Batlle

Anónimo dijo...

Hola a tots,
suposo que ja resulta repetitiu aquest comentari però dir que, tot i que tampoc la vaig trobar tan poc profitosa com alguns companys han comentat, dir que aquesta xerrada haguès estat molt més interessant si haguès estat més concreta i no tant abstracte fent referència a xifres que molts cops et deixen indiferent.

M. Mar Vidal Segui

Anónimo dijo...

Hola a tothom!!!!

Vaig trobar que aquesta xerrada va ser diferent a les demés per la gran expectació que va crear. He de dir que personalemnt vaig trobar força interesant la part en la que se'ns va mostrar una india totalemnt diferent a la nostra cultura, i la imatge de la dona dins d'aquest àmbit cultural. Pel q fa a les dades estadístiques crec q van ser masses perquè no dic que no siguin importants, però en una xerrada amb tant poc temps per ponent, crec q potser s'hauria d'haver emprat més temps en temes de casos concrets i polèmiques sobre l'avortament o el paper de la dona en el sistema sanitari.
Tot i aixi he de destacar que cadascuna de les ponents va saber transmetre una visió diferent del tema i matisos q ens van permetre saber-ne una mica més; si més no reflexionar de cara al futur proper.

Elena Murillo

Anónimo dijo...

Hola a tots!
La xerrada d'aquell dia haig de dir que em va agradar epecialment, no sé si és pel fet de ser dona que em va tocar de més aprop...
Les tres aportacions trobo que van ser molt encertades, a la primera em va fer plantejar coses que no m'havia plantejat, el fet d eno necessitar un metge per pendre't segons quins medicaments sabia que passaba a els EUA però desconeixia que ha sud Amèrica la gent tingués també accés a segons quins medicaments però suposu que això deu dependre dels països...bé en quant a la segona trobo que va donar una visió de la dona a la Índia bastant complerta vist el temps que tenia, també estic bastant d'acord amb el comentari anterior pel fet de que el recurs freqüents de dades va estar bé però potser hauria pogut convinar-se amb vivències personals de famílies concretes o simplement més informació de com la dona participa en els diferents àmbits de la societat. Finalment, la tercera aportació exposada per la Marina Geli també em va agradar per la proximitat.
Clara Martínez Vila

Anónimo dijo...

Buenas noches. Yo también tenía la expectativa de que iban a tratarse algunos temas que no se plantearon. Solo quiero destacar que me hizo ilusión volver a escuchar a Ethel hablando de la India, y agradecerle que no fuese una copia exacta de la exposición del año pasado.

Olga Belchí Guillamón

Anónimo dijo...

Hola, bona tarda.
Com ja veig que han expressat moltes de les persones que han comentat, en la xerrada "Dona, salut i tradició" vaig trobar a faltar temes que ens concerneixen a les dones (abortament, etc.). He de reconeixer que em va decepcionar una mica; era una de les xerrades que més m'interessava i creia que les conferències serien molt més interessants del que van ser. Potser les expectatives posades sobre aquesta sessió eren tan altes que al final em vaig endur una decepció.
DE totes formes, continuo dient el mateix, em sembla molt bé que es realitzin aquestes sessions, ens apropen temes d'actualitat que la majoria de nosaltres no coneixem del tot.
Felicitats!
Patrícia Zarco Matias

Anónimo dijo...

Hola a tothom. Gràcies un cop més a coordinadors i ponents per la nova xerrada que ens heu ofert i que ha ampliat una mica més els nostres horitzons.
He fet una llegida a algunes opinions i aportacions dels companys/es i he de dir que estic força d’acord en què malgrat la xerrada no va estar exenta d’interés, es va centrar poc en les qüestions relacionades amb la dona, de gran actualitat i gran impacte social i econòmic. Em refereixo als polèmics avortaments, l’educació en els mètodes anticonceptius (físics i farmacològics) que ofereix el mercat , les consideracions en l’atenció sanitaria primària que s’ofereix a les immigrants, l’atenció i l’educació sanitaria a les prostitutes,... Temes importantíssims que vaig trobar a faltar.
A banda d’això, destacar la visió novedosa, extensa i profunda que va oferir la ponent natural de l’Índia en el temps del que disposava i felicitar la seva idea d’oferir lectures i pel•licules per ampliar o aprofundir més en el contingut de la conferencia.
Fins la pròxima!

Cristina Fernández González
3r de Medicina

Anónimo dijo...

Hola a tothom!

Bé, avui em toca comentar una xerrada amb punts molt bons, i amb d'altres que no m'ho semblen tant.

Trobo que el tema de la dona i la salut és realment interessant, des del punt de vista que ens el va presentar la Dra Meñaca. Em va fer adonar coses en les que no m'havia fixat fins al moment.

Emperò, la ponència que més em va agradar, i amb diferència va ser la de l'Ethel Sequeira. És una gran ponent, que a més tractava temes molt interessants. Va saber com exposar-ho, quina informació ens podia donar, quina es podia estalviar... Em va captivar la forma amb la que parla del seu país, i va aconseguir que no em distragués ni un moment.

El punt fluix, com és obvi, la xerrada de la consellera Geli. A part de ser molt menys interessant, van ser un tou de xifres, i una ponència, que en general, interessava poc.

Després de totes les xerrades d'aquest curs, he arribat a la conclusió que un ponent pot tenir dues qualitats: explicar coses interessants i saber parlar en públic. N'hi ha que tenen la sort de reunir les dues, n'hi ha que no en tenen cap. Però si m'he de quedar amb una, és la de saber parlar!! Qui en sap, pot fer que les coses més avorrides semblin interessants... (però aquesta qualitat no és quelcom que acostumi a aparèixer al currículum de les persones -o tindríem millors professors, espero!-)

M'afegiré també als companys que es queixen de la presència de la Geli i tot el que va comportar. Va ser com una murga, que la seva presencia capgirés en part el transcurs habitual de les sessions. I també em sembla molt fort que calgui una consellera perquè el Degà vingui a tirar floretes a Cooperació Intenracional! (però millor no em poso en temes de política universitària..)

Apa doncs, fins la propera!

Yáiza Rovira Vallès
2n Medicina

Unknown dijo...

Hola a tots!
Sé que el comentari arriba una mica tard, però tinguent en compte la xerrada sobre la dona, crec, com ja he llegit en altres comentaris, que tot i que el tema donava bastant de sí, es va centrar en tot i en res en concret. Potser és que m'esperava un enfocament diferent de la xerrada, però crec que podia haver sigut més atractiva des de l'àmbit de la medicina, i no es van aprofundir temes que semblaven importants, així com sí que se'ls va donar importància a alguns temes, per mi menys atractius.
De totes maneres, felicito una vegada més als organitzadors de les xerrades, de veritat que crec que té molt de mèrit tirar endavant una activitat com aquesta. Gràcies.

Maria Benejam

Neus Valle Guinau dijo...

com molts dels companys expressen, no es una xerrada que em sorprengués gratament, més aviat tot el contrari. tot i aixo felicito a l'organització pel conjunt de xerrades en general, que no es una tasca fàcil i estan fent una bona feina.

Judith dijo...

La xerrada de "Dona, salut i tradició" ha estat molt interessant.
Una de les coses que m'ha encuriosit, és que el motiu pel qual, moltes dones immigrants exerceixen rols i feines de cuidadores, és perquè en el seu país d'origen han exercit l'autoatenció.
Crec que la part més distesa de la xerrada ha estat la de la Índia, ja que la ponent ens ha traslladat a tos a aquest país amb la seva exposició. Una de les coses que més em va xocar d'aquest apartat és el fet de que hagin prohibit donar informació sobre el sexe dels nadons degut a que s'han fet infanticidis femenins.

Anónimo dijo...

És evident que si hi ha d'haver un recolzament cap a la dona ha de ser de forma unànime i equitativa però també s'ha de tenir en compte que hi ha àrees del planeta en que es requereix molt més aquest suport. Per aixó m'ha semblat molt bé que es fés especial incidència sobre temàtiques com els conflictes que ha de patir la dóna en països com la Índia.
Potser la presentació dels punts de vista dels exponents no presentava tots els punts d'importància en refrència al tema que ens ocupava, però de totes maneres ha aconseguit un dels objectius que es pretenia que era sortir de la xerrada aconseguint una visió general sobre el paper de la dóna en el món de la salut.

Muhsin Martinez Soualem
4t de Medicina

Eva Torres Moreno dijo...

Hola,
Coincideixo amb l'opinió general del blog i tal i com han comentat els altres companys, la sessió del debat "dona, salut i tradició" va estar bé, però millorable.
Vaig trobar a faltar la opinió de les ponents sobre temes conflictius que afecten a la dona, encara que totes les exposicions van tenir la seva part profitosa.
Trobo que ens van donar informació molt pràctica i actual i que més que fer-nos reflexionar ens va ajudar a saber el que està passant cada dia.

Anónimo dijo...

Comparto como la mayoría de "comentaristas" la sensación de que por intentar hablar de "la mujer" en 2 horas, dada la extensión del tema, no se llegara a hablar de ninguno de los temas "candentes" de la mujer (aborto, inmigración general, prostitución, discriminación sexual) como se esperaba. Igualmente creo que el nivel del resto de las conferencias es bastante bueno y al tener muchas expectativas en ésta y que no se cumplieran, la decepción fue mayor. Y por último y aunque duela admitirlo, opino que se esperaba un discurso más brillante por parte de nuestra consellera. En todo caso, celebro haber tenido la oportunidad de escucharla.


Enrique Rico Aragón

Laura Martinez Valenzuela dijo...

Hola!

M’agradaria dir que la conferència em va semblar molt interessant, tot i que, com diuen els meus companys, vaig trobar a faltar que la conferència es centrès més en temes estrictament de dona i salut.

Respecte del que es va tractar, el que més enriquidor em va semblar va ser la conferència sobre la cultura índia, que per molts de nosaltres és llunyana i desconeguda, pero la ponent ens la va saber apropar molt bé.

Laura Martinez Valenzuela

Anónimo dijo...

Hola a tothom!
He invertit uns minuts en llegir alguns dels vostres comentaris, i he comprovat que la majoria tenim la mateixa opinió sobre aquesta conferència. Jo també vaig assistir-hi pensant que es parlaria molt en profunditat del paper de la dona en el món de la salut, i la veritat és que em va decebre bastant veure que es parlava de moltes coses "abstractes", passant una mica de llarg el tema principal de la xerrada. Vaig trobar a faltar que les ponents parlessin més de la dona, però sobretot em va sobtar adonar-me que no havia entès molts dels punts de vista comentats ni amb quina finalitat havien estat exposats. No sé si és problema meu o què, però entre que no es van abordar els temes que tots pensàvem que es tractarien i que les intervencions de les ponents van ser bastant fluixes (pel meu gust, és clar, excepte la de l'Ethel Sequeira, la més interessant sense cap mena de dubte!), vaig sortir bastant decebuda de la conferència... Em sap greu dir-ho, però va ser així.

En fi, fins la properaaaa!

Laura Capdevila Villagrasa (5è Medicina)

Anónimo dijo...

Sé que és una mica tard per comentar però resulta que pensava que ja ho havia fet en el seu moment.
Vaig assistir a aquesta xerrada i encara recordo que hi anava amb motivació per tractar el tema de la dona i la salut, ja que trobo que encara existeixen moltes desigualtats homes/dones i dins el grup femení penso que no es presta suficient atenció al grup de dones treballadores de la prostitució, o aquelles nouvingudes que fan tasques domèstiques però esclavitzants...
Vaig trobar a faltar aprofundir una mica sobre alguns aspectes de la salut femenina com la legalització o no de l'avort, la immigració, la discriminació sexual, els maltractaments.

Gràcies per les xerrades tan interesants que es fan en aquest curs.

Cristina Lafuente

Azahara Agudo dijo...

Estoy de acuerdo con los demás, la charla no estuvo mal pero al ser el tema tan frecuente esperábamos otra cosa, más variedad o tocar temas polémicos frecuentes.

Joan Toni dijo...

Personalment no em va agradar la intervenció de la consellera Geli. No va ser una intervenció "personal" sinó que sonava tot a preparat i que quedés bé amb la gent.
Per altra banda, sí que em va agradar la "introducció a la cultura índia". Considero que sempre és interessant el coneixement de noves cultures.
Penso que s'haurien de millorar les condicions de les dones a tots els països subdesenvolupats, ja que no es valoren quan realment són iguals que els homes

Elena dijo...

Hola
Respeto a la conferencia sobe dona, salud y tradicion como comentan algunos de mis compañeros no habló mucho sobre la mujer, era una charla muy difusa sin entrar en ningún tema en profundidad y por eso no me gustó. La parte en la que se habló sobre la India estuvo interesante porque no se mucho sobre ese país y me pareció curioso lo que se comentó. Por todo lo demás desde mi punto de vista creo qeu otras conferencias han estado mas centradas y mas dinámicas, pero bueno.
Hasta luego.

Laura Martí Gelonch dijo...

Hola a tots!
Recordo que com a molts de voslatres aquestes xerrades no van ser de les "millors". Esperava amb bastantes ganes l'arrinada d'aquest dia perquè crec que el tema era bastant interessant (i més en una facultat de medicina que hi ha tanta dona). Però bé, tot i així, em va agrdara molt conèixer els motius i testimonis de les dones immigrants un cop arriben aquí

Anónimo dijo...

Em sembla bastant acertada l'opinió dels meus companys quan diuen que creuen que es va parlar poc del paper de la dona en concret i es van donar més idees generals...tot i així crec que va estar molt bé, com sempre!

Gisela Dausà