12/10/07

Articles proposats per a la sessió del 18/10/07

1.- web del William Easterly: www.nyu.edu/fas/institute/dri/Easterly
Interessant entrar a "Reseach" i nevegar una mica pels diferents articles.

2.- A la web http://www.dcp2.org/main/Home.html
Entrar a la publicació Disease Control Priorities in Developing Countries , es molt bona, mirar capitol 8.

3.- A la web d'Intermon Oxfam, estudis sobre finançament pel desenvolupament: http://www.intermonoxfam.org/page.asp?id=1093&idioma=2

6 comentarios:

Anónimo dijo...

Us recordo que l'equip de ponents estem a la vostra disposició per contestar qualsevol dubte referent a la sessió d'ahir.

Anónimo dijo...

Primer de tot, felicitar als ponents i a l'equip organitzatiu ja que la xerrada va ser molt interessant i donava per a moltes hores més de debat. A mi m'agradaria plantejar una pregunta a en Joan Vives:
En un moment de la presentació va comentar que dels projectes de cooperació no s'havia d'excloure a ningú ja que no hi ha una manera única de dur a terme aquests projectes. Però aleshores q passa? tot s'hi val? Una ONG com Intervida hauria de seguir actuant com fins avui? Hauriem de deixar que els presos xinesos continuint construint carreteres a l'Àfrica sabent lo poc ètic q resulta aquest fet(nomes cal tenir en compte els familiars dels presos...)? Jo crec que hauria de matitzar una mica la seva afirmació. Gràcies.

Anónimo dijo...

Gracies per la part que em toca.
El teu comentari es força oprtu.
Si recordem a la presentació parlavem de tres actors, la societat civil ( ONG's, ciutadans..) Institucions polítiques ( administració, universitats...) i Corporacions ( empreses).Aquests son els actors a que jo feia referència.Parlavem també d'acrors responsables.I de la necessitat d'escollir be amb qui i com treballem.No si val tot, pero no podem excloure a cap d'aquets tres actors si volem assegurar l'èxit d'un projecte.Ara be, cal estar segurs que l'actor que escollim es un actor responsable.

Anónimo dijo...

Parlant sobre el tema per l'Hospital avui m'han fet un comentari que m'agradaria discutir amb vosaltres:
"A ver, esto de las ONGs y la cooperacion internacional es un fariseismo brutal, todo país debe pasar por un desarrollo natural que comporta, inevitablemente, muertes humanas i epidemias i guerras. Intentar evitar todos estos sucesos naturales es una nueva forma de neocolonialismo que no lleva a una mejora real en la calidad de vida de los afectados! Creo q ya vamos bastante mal aqui como para tenernos q ir a solucionar problemas de otra gente"
Que respondríeu davant una afirmació així? Jo em vaig quedar força parat...

Anónimo dijo...

Quan algu em fa un comentari d'aquests em poso a parlar de football.

Irene dijo...

Només volia felicitar als ponents per la seva professionalitat i implicació. Em considero molt afortunada de poder assistir a aquestes xerrades i aprendre de gent que ja torna d'on molts de nosaltres volem anar.